Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Ribarski dani u Baški

01.08.2014. - 03.08.2014. / Baška

Ulaskom u glavnu turističku sezonu u Baški se povećava i broj događanja koja su namijenjena gostima i brojnim posjetiteljima tog poznatog turističkog mjesta.
Tradicionalni Ribarski dan je pučka zabava koja ima svoju tradiciju održavanja od 1910. godine, a termin održavanja je također tradicionalan - prvi vikend u kolovozu, pa je tako ovogodišnji program Ribarskog dana od 01.-03. kolovoza.

Program u tri dana događanja obuhvaća zabavu, sportska natjecanja, druženje, ples i gastro ponudu ribljih specijaliteta uz dobru kapljicu domaćih vinskih sorti.
Program se odvija u starom dijelu Baške, na Paladi, gdje je prije stoljeća bio centar svih zbivanja u Baški, uz ponudu mnogobrojnih ugostitelja u ulozi srdačnih domaćina na zadovoljstvo mnogobrojnih gostiju.
Program počinje 01. kolovoza mimohodom ribarskih barki i bakljadom, a u večernjim satima goste će zabavljati grupa Jozefina i Trio Rio.

02. kolovoza okupit će se ribari i mještani na Staroj rivi u pratnji limene glazbe Spinčići i Prvih riječkih mažoretkinja te će krenuti u izvlačenje mreže na plaži.
U večernjim satima nastavlja se zabava i ples uz klapu Zvonimir, KD Šoto, grupu Team te gastro ponudu lokalnih ugostitelja.

Završnica večeri u slavu ribarima i njihovim ulovima je raskošan vatromet pod zvjezdanim svodom.
Organizator ovih večeri je Općina Baška.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture