Kalendar događanja

Prikaži još događanja

104. Plivački maraton Šilo-Crikvenica

15.08.2014. - 15.08.2014. / Crikvenica

U tjednu kada Crikvenica slavi svoje dane očekuje nas i posebno vrijedno sportsko događanje.
Riječ je o tradicionalnom maratonu Šilo - Crikvenica, najstarijem plivačkome maratonu na Jadranu, koji će se 15. kolovoza ove godine održati čak 104. put zaredom.
Plivački maraton Šilo - Crikvenica povezuje morskim putem ova dva mjesta još od 1910. godine, kada se u organizaciji ondašnjega Lječilišno-turističkog povjerenstva prvi put održala međunarodna plivačka utakmica u preplivavanju od Šila do Crikvenice.
Stoljetni je maraton od početnog avanturističkog pothvata skromnih razmjera izrastao u jedinstvenu sportsku manifestaciju, koja je jednako privlačna i rekreativcima i vrhunskim sportašima.

Maraton se tradicionalno pliva 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice. Boduje se za natjecanja CRO - CUP-a, Hrvatskoga saveza daljinskog plivanja. Za sudjelovanje se prijavljuju vrsni natjecatelji, uglavnom plivači poznatih hrvatskih klubova te plivači - gosti iz inozemstva. Posljednjih je petnaest godina broj plivača naglo porastao na oko njih 300. Ove se godine na maraton prijavilo preko 320 sudionika, koji dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije, Mađarske i drugih zemalja. 

Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start je u 10 sati u moru uz rivu u Šilu na otoku Krku, a cilj u centru Crikvenice na Gradskome plivalištu. Za vrijeme trajanja natjecanja se primjenjuju pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. 

Čamci u pratnji plivača se oblikuju u atraktivan konvoj s lijeve i desne strane koridora u kojemu plivači plivaju. Natjecanje se odvija u nekoliko kategorija, ovisno o spolu i godištu plivača, a svi sudionici natječu se u apsolutnoj kategoriji za pobjednika maratona. Najuspješniji natjecatelji će biti proglašeni u 12 sati na Gradskome plivalištu u Crikvenici. 

 

Posjetite Crikvenicu 15. kolovoza i sudjelujte na najstarijem plivačkome maratonu na Jadranu!
Bodrite svoje plivače i uživajte u sportskoj atmosferi na čistom morskom zraku!
Dobrodošli na tradicionalni 104. Plivački maraton Šilo – Crikvenica! 

Organizator 104. Plivačkoga maratona Šilo – Crikvenica je Turistička zajednica grada Crikvenice. 

Suorganizatori su PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRK "Oslić" Selce, ŠRD "Lovrata" Dramalj, ŠRD "Tunera" Jadranovo, Jedriličarsko društvo "Val", Crikvenički plivački klub, Vaterpolo klub "Crikvenica", KPA "Crikvenica" i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce".
Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica i "Eko-Murvica" d.o.o.
Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, Kvarnerski radio, Internet televizija, web portal Crikvenica Danas.

Start plivačkog maratona u 10 sati. 

Prijavnica za maloljetne osobe

Prijavnica za punoljetne osobe

Prijavnica za klubove

104. Plivački maraton Šilo-Crikvenica - propozicije

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture