Kalendar događanja

Prikaži još događanja

CrikvArt

09.08.2014. - 10.08.2014. / Crikvenica

CrikvArt - program

Festival uličnih zabavljača - CrikvArt znači više. Donosi obilje radosti i jedinstveno ozračje u gradu. Ulice, trgovi, parkovi i rive postaju pozornice za ulične zabavljače. Akrobati, žongleri, muzičari, performeri, glumci, cirkusanti, ulični svirači i pjevači i razni drugi zabavljači će nas očarati svojim neformalnim načinom umjetničkog izražavanja, vještinama i zadivljujućim akrobatskim sposobnostima. Neposredna i simpatična komunikacija s publikom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sva ljepota raznolikosti i neobični talenti okupit će se i ujediniti na istome mjestu i svakome prolazniku obasjati lice osmijehom. Zabavljat će nas štulaši, živi kipovi, pantomimičari, performeri i originalni glazbenici. Bubanj, gitara, glas, trubice, zviždaljke, glumačke bravure i transformacije i sviranje svih postojećih žanrova na planeti, samo je dio iznenađenja koja se kriju u velikom kovčegu na kotačima, kojega sa sobom nose Ljerko i Zvekan. One man Band će izvesti ulični glazbeni program na jedinstvenome instrumentu iz kućne radionice – kontrabasu načinjenome od kante. Na sve strane će se širiti kreativna energija, a važan dio manifestacije su, naravno, i posjetitelji, koji će moći iskušati "face painting" ili sudjelovati na radionicama žongliranja, hulahopa i Quillinga. Oba dana će se održavati i Art sajam, koji će biti otvoren od 19 do 23:30 h.

Manifestacija će započeti u subotu, 9. kolovoza, u 9 sati ujutro, dječjom radionicom na rivi u centru Crikvenice. Djeca će oslikavati veliko platno na temu CrikvArta, a njihov će maštoviti uradak kasnije krasiti pozornicu. U 10 h će se na Trgu Stjepana Radića održati predstava za djecu "Od unuka do djeda – obiteljska abeceda". 

Otvorenje CrikvArta je u 20 h na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi "Life is a cabaret" - plesni nastup grupe "Flame" te "Đon kesten" show, u kojemu će nas klaun, ekvilibirist, žongler i lakrdijaš Đon Kesten voditi kroz jedan drugačiji, cirkuski svijet iz mašte. U 21:30 na trgu kreće ples na svili "Razglednica", priča o jednome paru, sasvim običnom ili tek pomalo neobičnom. Priča je to i o krevetu koji se uzdiže prema mjesecu, noseći sa sobom usnuli par u snovima o savršenoj ljubavi. Simpatični Tontorino će u 22:15 otpočeti sa svojim nastupom, vozit će monocikl, žonglirati loptama, čunjevima i vatrom. Paralelni svjetovi bit će za to vrijeme na još tri lokacije u centru – pokraj apoteke uz pantomimičara, "živi" kip i oslikavanje lica ("face painting"), kod kipa Ribar u luci, gdje nas čeka One man Band, modeliranje balona i levitirajući prikaz te na fontani uz Ljerka, Zvekana i klauna Nenu. 

U nedjelju, 10. kolovoza, program započinje u 20 h na trgu, kada će klaun Neno imati "Pirate show". Nakon toga će se održati "Cirkokabare" show, kolaž kabarea koji sadrži presjek žongliranja, akrobacija i klaunerije. Mystic show "Omađijaj me" u izvedbi riječkoga mađioničara Andreja kombinacija je stand up komedije, trikova i većih iluzija uz glumačke sadržaje, a pokazat će inovativan pristup u skladu sa svjetskim trendovima te je prvi takav projekt u Hrvatskoj. Za kraj večeri očekuje nas vatreni show lopticama, bakljama i hulahopom. Kao i prvoga dana, i u nedjelju će se paralelno održavati raznovrstan program na drugim lokacijama.

Veselite se s nama na prvome festivalu uličnih zabavljača u Crikvenici! Vratite se nakratko u djetinjstvo, igrajte se i zabavite uz neodoljive performere!
Osmijeh zagarantiran, dobro nam došli na CrikvArt!

Organizator CrikvArta je Turistička zajednica grada Crikvenice.
Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica i "Eko-Murvica" d.o.o.
Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka i web portal Crikvenica Danas.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture