Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Festival folklornih skupina - Summer in Kvarner 2014

08.08.2014. - 08.08.2014. / Crikvenica

Crikvenica će u petak, 8. kolovoza 2014., biti domaćin međunarodnoga glazbenoga festivala – "Summer in Kvarner" Festival

Program će započeti u 20:30 h na crikveničkome Trgu Stjepana Radića, a očekuje nas nekoliko sati vrhunskoga doživljaja i uživanja u glazbi i plesu. 

U bogatom i dinamičnom programu sudjelovat će oko 450 izvođača okupljenih u folklorne i plesne skupine, zborove, brass bandove i mažoretkinje, a stižu iz Bugarske, Mađarske, Latvije, Poljske, Slovačke, Rumunjske i Kanade. 

Tako će nam večer svojim nastupom uljepšati: ženski zbor "Ladies' Chamber Choir" iz Bugarske, folklorna plesna skupina "Flowers' Dance Group" iz Mađarske, "Ágfalva Brass Band" iz Mađarske, folklorna plesna skupina "Lacplesis" iz Latvije, folklorna plesna skupina "Sedenchitsa Folklore Dance Group" iz Bugarske, folklorna plesna skupina "Zorica" iz Mađarske, folklorna plesna skupina "Krotoszanie" iz Poljske, folklorna plesna skupina "Forgórózsa" iz Mađarske, mažoretkinje "Margaret Majorette" iz Slovačke, folklorna plesna skupina "Doftanita" iz Rumunjske, folklorna plesna skupina "Tatry" iz Kanade, folklorna plesna skupina "Bulgarani" iz Bugarske te ženski zbor "Women's Choir Trimontium" iz Bugarske. 

Veliki i mali članovi navedenih skupina sudjelovali su na brojnim festivalima i događanjima diljem svijeta, a svoju će ljubav prema tradiciji, kulturi i umjetničkom izražavanju kroz ples, pokret i pjesmu u trosatnom nastupu uz samo more s radošću podijeliti s posjetiteljima Crikvenice.

Posjetite "Summer in Kvarner" Festival ovoga petka u Crikvenici! Opustite se, uživajte i zabavite uz sjajne nastupe folkloraša, zborova i glazbenih skupina!

Dobro nam došli!

Organizatori festivala "Summer in Kvarner" u Crikvenici su "Autotrans" d.d. i Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelj Grad Crikvenica.

Lokacija: Trg Stjepana Radića u vremenu od 20.30 - 24.00.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture