Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Bašćansko kulturno leto: Baška International Guitar Festival

17.08.2014. - 20.08.2014. / Baška

U sklopu programa Bašćansko kulturno ljeto, TZ općine Baška u suradnji s udrugom Hal i agencijom za kulturu i turizam „AZ“, treću godinu za redom priređuje BAŠKA INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL

Suradnja je pokrenuta s Denijem Šesnićem, priznatim umjetnikom i scenografom te docentom na odsjeku snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i Damirom Halilićem Halom, jednim od najboljih hrvatskih gitarista koji program BIG Festa vode kao umjetnički voditelji.

TZ općine Baška s Udrugom Hal uspješno surađuje od 2009. godine, kada se i započelo s jednodnevnim internacionalnim gitarističkim programima u Jurandvoru na prostoru kompleksa sv. Lucije, povijesnog lokaliteta gdje se posljednjih 20 godina održavaju kulturne priredbe za posjetitelje i goste cijelog područja Općine Baška u suradnji s agencijom za kulturu i turizam „AZ“, koju vodi Dana Kružić.

Treće izdanje BAŠKA INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL održat će se od 17.-20.08.2014. godine na lokacijama u Jurandvoru i Baški (Stara riva), a koji će sadržajno biti obogaćen nastupima renomiranih gitarističkih majstora svirke jazza, gypsya, klasike, fingerstile i dr. Bogati program obuhvaća i održavanje gitarističke radionice i izložbe, a posebno koncerte renomiranih gitarističkih glazbenika i ljubitelja gitare.

BIG FESTIVAL je tradicionalni festival koji se održava svake godine u istom terminu i na istim lokacijama te predstavlja zanimljive mogućnosti i ljepotu izražavanja gitarističkih stilova.

Ovogodišnji gosti BIG FESTIVALA su:

Joscho Stephan trio
Walter Lupi & Daniele Bazzani
Damir Kukuruzović Django group
Rockabilly Billie & The Kids
Jerko Novak i Žarko Ignjatovič

TZ općine Baška je, uz organizaciju u suradnji s Udrugom Hal i agencijom za kulturu i turizam „AZ“, i pokrovitelj festivala, a sponzori su: Općina Baška, Hoteli Baška d.d., Turistička agencija Guliver, Bistro Franica, Bistro Forza, Porto club Baška, pansion Burin i Katunar vinarija.

Medijski pokrovitelj BIG FESTIVALA su Novi list d.d. i Radio otok Krk.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture