Kalendar događanja

Prikaži još događanja

2. Međunarodni glazbeni festival "Crikvenica"

10.09.2014. - 14.09.2014. / Crikvenica

Crikvenica je ovih dana domaćin drugoga po redu Međunarodnoga glazbenoga festivala "Crikvenica". 

Od 10. do 14. rujna 2014. ćemo uživati u ljepoti raznolikosti kulturne baštine i tradicije. Oko 300 sudionika, članova folklornih skupina, limenih glazbi i zborova dolaze iz Italije i Nizozemske, a u centru Crikvenice
će prezentirati svoje narodne običaje, muške i ženske narodne nošnje te pjesme i plesove karakteristične za kraj iz kojega dolaze. Naravno, pridružit će im se i članovi nekih od domaćih KUD-ova i glazbenika.
Zanimljivi izvorni plesovi i pjesme, zvukovi tradicijskih glazbala i živopisne nošnje će nam zvukom, slikom i pokretom ispričati priče o kulturno-povijesnome bogatstvu i promovirati različitosti među narodima. 

Već prvoga dana, 10. rujna, veseli su sudionici šetali gradom od Trga Stjepana Radića do Gradske plaže u Crikvenici.
Od 12. do 14. rujna, će svakoga dana u 17:30 sati na Trgu Stjepana Radića počinjati nastupi sudionika i trajati sve do večernjih sati. 

 

U petak, 12. rujna, će nastupati Banda musicale città di Ardea, Gastel Smarlappenkoor, Gruppo folk "San Pantaleo", Gruppo folk "LI Fainzar", Scalzi Di Cabras, I Girasoli, Duo Campanaro, Banda Musicale "città di Fiuggi" te domaći izvođači Ženska klapa "Sv. Jelena" iz Dramlja i KUD "Antun Barac" iz Grižana. Program će trajati do 22 sata.
Subota, 13. rujna, bit će uljepšana nastupima sljedećih grupa: Banda Musicale Castel Sant’Angelo, Grupo folk "I Girasoli", Coro "Su Conti", Gruppo folk "San Pantaleo", Gastel Smarlappenkoor, Gruppo folk "Ampuriesu", Banda Musicale "città di Fiuggi", a pridružit će im se i domaći KUD-ovi Vatroslav Lisinski iz Crikvenice i "Martin Matetić" iz Jadranova.
U nedjelju, 14. rujna će nam se predstaviti Banda Musicale Castel Sant’Angelo, Gruppo folk "LI Fainzar", Coro "Su Conti", Scalzi Di Cabras, Gruppo folk "Ampuriesu" i Banda musicale città di Ardea, a program traje do 20:30 h. 

U slučaju kiše, svi će se nastupi održati u Hotelu "Omorika" u Crikvenici.

Organizatori 2. Međunarodnoga glazbenoga festivala "Crikvenica" su Tour operator Ruga travel groups S.A iz Španjolske te Tour Operator Maldiviaggi iz Italije.
Suorganizatori su "Jadran" d.d. Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelj Grad Crikvenica.

Posjetite 2. Međunarodni glazbeni festival u Crikvenici i uživajte u društvu međunarodne tradicije!
Zabavite se uz raznolikost kulturno-umjetničkih nastupa i upoznajte zanimljive sudionike! 

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenice

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture