Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Kostrenska đirada 2014

13.09.2014. - 13.09.2014. / Kostrena

U organizaciji ekološke udruge Ekoregija Kostrena, TZO Kostrena i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, u Kostreni će se po prvi puta održati manifestacija "Kostrenska đirada".
Manifestacija će se održati u subotu, 13.9.2014. godine s početkom u 09:00 sati na parkiralištu iznad uvale Žurkovo.
Cilj ove manifestacije je osvješćivanje građana o važnosti aktivnog bavljenja sportom i rekreacijom te poboljšanje psihofizičkog zdravlja mještana Općine Kostrena.
U subotu, 13.9. obilježiti će se i Hrvatski olimpijski dan i u istoj namjeri ujediniti sve dobne skupine.

PROGRAM:
8:00 - 9:00 Okupljanje učesnika
9:00 Start utrke
11:00 Podjela medalja i priznanja
11:30 Tombola i podjela toplih obroka za sudionike
12:00 Potezanje konopa i zabavni program

U Uvali Žurkovo promet će biti zaustavljen, a cestu i šetnicu ispunit će veliki i mali trkači. Trčat će se na nekoliko etapa, a natjecatelji će biti podijeljeni u 9 skupina s obzirom na dob i fizičku spremu. Tako će se među njima naći pripadnici svih generacija, od onih najmlađih, polaznika dječjeg vrtića "Zlatna ribica" i O.Š. Kostrena, do umirovljenika, kao i članova mnogobrojnih sportskih klubova s područja Kostrene i grada Rijeke. Nakon utrke održat će se natjecanje u potezanju konopa, a uslijedit će program proglašenja najuspješnijih i dodjela medalja i priznanja, okrijepa za sve sudionike kao i nagradna tombola.


Napomena: Zbog održavanja manifestacije promet će biti zaustavljen od skretanja za uvalu Žurkovo pa sve do TE Urinj od 8:00 do 11:30 sati, a biti će zatvoreno
i parkiralište u Žurkovu i to od 8:00 do 14:00 sati.

Izdvojite malo svog vremena i pridružite nam se ove subote na "Kostrenskoj điradi"!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture