Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Tjedan geoznanosti u Astronomskom centru RIjeka

14.10.2014. - 18.10.2014. / Rijeka

Astronomski centar Rijeka, Rijeka sport d.o.o., po prvi put se uključio u obilježavanje Tjedna geoznanosti (Earth Science Week) koji ima za cilj uključiti učenike u otkrivanje geoznanosti, podsjetiti javnost da je geoznanost svuda oko nas te motivirati geoznanstvenike da podijele svoje znanje o Zemlji.

Manifestacija će se obilježavati od utorka, 14. listopada, do subote, 18. listopada 2014. godine izvanrednom projekcijom filma Carstvo svjetlosti u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka s početkom u 17 sati.

O Tjednu geoznanosti:
Tjedan geoznanosti promovira razumijevanje i vrijednost istraživanja geoznanosti te njenu primjenu i važnost u svakodnevnom životu. Od listopada 1998. godine, Američki institut geoznanosti organizira ovu međunarodnu manifestaciju da bi se više pažnje posvetilo znanosti o Zemlji i potaknula briga o planetu. Više od 30 zemalja svijeta do danas je sudjelovalo u obilježavanju Tjedna geoznanosti.
Tema Tjedna geoznanosti 2014. godine je povezanost Zemljinih sustava (geosfere, hidrosfere, atmosfere i biosfere) kojoj je cilj uključiti javnost u proučavanje načina na koji geoznanost objašnjava procese u prirodi.

Cijene ulaznica za djecu, studente i umirovljenike iznose 10, a za odrasle 20 kuna. Iste se mogu kupiti prije početka programa ili putem interneta na www.kulturaplus.com.

Kontakt:
Astronomski centar Rijeka
T.455-700; F.455-701
e-mail: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr
www.astronomski-centar-rijeka.hr 
Facebook Astronomski centar Rijeka

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture