Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Filodrammatica: predstava za djecu, mlade i odrasle "Minimi"

06.11.2014. - 07.11.2014. / Rijeka

PREDSTVA ZA DJECU, MLADE I ODRASLE MINIMI

6. studeni 2014. u 19:00
7. studeni 2014. u 18:00
Filodrammatica , Korzo 28/I, Rijeka

Prostor Plus u koprodukciji s Dječjim kazalištem Dubrava iz Zagreba i umjetničkom organizacijom VRUM performing arts collective iz Varaždina, predstavlja dječju predstavu Minimi koja će svoju svečanu riječku premijeru imati 6. studenoga u 19:00 sati, s reprizom u petak 7. studenoga u 18:00. sati, u Filodrammatici (Korzo 28/I).

Minimi je suvremena i interaktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju i navodi gledatelje na preslagivanje maštovitih scenskih slagalica koje plešu priče koje tijelo zna ispričati. Ona također otvara svijet slobode i stvarnosti u dimenzijama i perspektivama koje odrasli putem odrastanja izgube i zaborave, kroz lakoću i brzinu prelaska iz realnog u nadrealno, u igru, rastvarajući maštu pokretom. Izvedba govori o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama, te o malim ljudima u velikom gradu, uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju.

Predstava je primjerena za djecu 5+ godina, za mlade, kao i za odrasle, a u trajanju je od 45 minuta.

Koncept, režiju i koreografiju potpisuju Sanja Tropp Frühwald i Till Frühwald, dok su izvođači/ce Petar Cvirn, Ana Mrak i Arijana Pospišil.

Arijana Pospišil rođena je u Požegi, no od 2011, godine studira u Rijeci te surađuje s Prostorom plus gdje redovno pohađa radionice edukacijskog programa. Kroz ovaj koprodukcijski projekt po prvi puta sudjeluje u profesionalnoj predstavi što uvelike doprinosi njezinom daljnjem umjetničkom angažmanu.

Cijena ulaznice je 20kn. Prijave za karte i informacije o predstavi možete dobiti putem maila na info@prostorplus.hr ili mobilnim kontaktom na 091 360 19 39 /Tajana Josimović/.


Koncept, koreografija, režija: Sanja Tropp Frühwald, Till Frühwald
Kreacija, izvedba: Petar Cvirn, Ana Mrak, Arijana Pospišil
Glazba: Damir Šimunović
Dizajn rasvjete: VRUM
Kostimografija i scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Izrada scenografije: Leo Vukelić
Kamera i video:Leo Vukelić
Grafički dizajn: Maja Patafta
Kamera i montaža (promo DVD):Ivan Cvirn
Fotografija:Petra Mrša
Tekstovi songova, vanjsko oko: Mario Kovač
Asistencija produkcije (Rijeka):Tajana Josimović
Savjetnica produkcije (Rijeka): Tanja Kalčić
Produkcija: Dječje kazalište Dubrava, VRUM, Prostor Plus

Predstava je podržana od strane Grada Rijeke-Odjel za kulturu, Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport Grada Zagreba i Zaklade Kultura Nova.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture