Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Advent u Crikvenici 2014

29.11.2014. - 30.12.2014. / Crikvenica

Bliži se mnogima od nas omiljeno razdoblje u godini. Vrijeme opuštanja i druženja s najdražima, dani ispunjeni toplim predblagdanskim ozračjem, smijehom i ukusnim zalogajima. Ove će se godine na crikveničkoj rivijeri odvijati prava adventska čarolija.

Bogati program u sklopu manifestacije "Advent u Crikvenici 2014." trajat će od 29. studenoga pa sve do 30. prosinca 2014. Park u centru Crikvenice će zasjati posebnim sjajem i postati najdraže mjesto velikih i malih posjetitelja željnih zabave, ugodnog društva i posebnog doživljaja božićnoga duha. Bit će tu za svakoga ponešto, od prigodnog sajma autohtonih proizvoda, na kojemu će se moći kupiti originalni pokloni i kušati domaći proizvodi, zatim kreativnih radionica, pričaonica i predstava za djecu, blagdanskih gastro poslastica, sajma vina, lova na poklone sv. Nikole pa do puno pjesme i plesa i veselog vlakića Djeda Božićnjaka.

Adventska će čarolija započeti u subotu, 29. studenoga, kada će se u jutarnjim satima u Gradskoj galeriji u Crikvenici izrađivati božićne čestitke s motivom mačke, a poslijepodne će Adventski park osvijetliti božićna iluminacija i naši će najmlađi moći poslušati dječje priče iz davnine. Slatki mirisi tradicionalnih frita očekuju nas na Fritoboju već sljedećega dana, a pripremat će ih marljivi članovi udruga i klubova s područja Rivijere Crikvenica. Upoznat ćemo i crikveničku legendu o sv. Barbari, ukletoj djevojci - zmiji i Vilinoj stijeni, a djeca će imati i jedinstvenu priliku da ovjekovječe svoj nezaboravan trenutak s Djedom Božićnjakom i šapnu mu sve svoje želje. Sve do samoga Badnjaka, 24. prosinca, svakoga će tjedna naš topli domaćin biti Adventski park, gdje ćemo se zajedno veseliti, plesati i pjevati uz neizostavno kuhano vino ili čaj te kušati ukusne kobasice i božićne delicije. No, naravno da to nije sve. Poseban doživljaj pružit će originalan Doček Stare godine 30. prosinca, nešto uistinu nesvakidašnje i drugačije. Program ovoga zanimljivoga dočeka započet će u 17 sati u crikveničkome Adventskome parku, uz veselu glazbu "Belfast fooda" te zajedničko paljenje i puštanje letećih lampiona s Vele palade. Bit će to prizor za pamćenje, tisuće lampiona će se otisnuti u zrak, a s njima i skrivene želje za godinu koja je pred nama.

Doživite najljepši Advent u Crikvenici! Dopustite da vas preplavi blagdanska čarolija, uživajte u Adventskome parku uz pjesmu, ples i božićne delicije!

Advent u Crikvenici 2014 - program 

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture