Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Advent na Lošinju 2014

16.12.2014. - 01.01.2015. / Mali Lošinj

Lošinjski trgovi i ovog će prosinca svojim sugrađanima i gostima biti mjesto susreta, ugodnih druženja te brojnih programa humanitarnog karaktera – od dječjih priredbi, kulturno – umjetničkih i glazbenih programa do koncerata i organiziranih dočeka Nove Godine te nezaboravnog vatrometa.

Advent službeno započinje 16.12. otvorenjem šatora s bogatom ugostiteljskom ponudom koji će biti postavljen do siječnja 2015. i koji će biti centar velikog broja događanja, a izložbe je moguće razgledati i ranije u Lošinjskom muzeju i Gradskoj knjižnici.

Od blagdanskih koncerata izdavajamo: koncert kvarteta Veljak, koncert „Božićno – novogodišnja priča“ sopranistice Antonelle Malis i pijanista Vladimira Babina, novogodišnji koncert Puhačkog orkestra „Josip Kašman“. Za dobro raspoloženje u predblagdanskim i blagdanskim noćima pobrinut će se lokalne lošinjske grupe i grupa Ruswaj dok će studentska večer biti predvođena Marijanom Banom i Diktatorima.

Ususret dočeku Nove godine, 30.12., oni hrabriji će se moći uključiti u Novogodišnje kupanje na otoku vitalnosti, a tradicionalni Novogodišnji kup u podvodnom ribolovu će se odvijati u terminu od 28. – 30.12.2014.

Silvestrovo započinje nezaobilaznim Jutarnjim đirom uz brudet podvodnih ribolovaca, glazbu i šampanjac, a doček Nove 2015. na otvorenom organiziran je na malološinjskom trgu, gdje će se za zagrijavanje atmosfere pobrinuti grupa Point.

Doček Nove organiziran je i u dva hotela (u Malom Lošinju i Nerezinama), kampu te u ugostiteljskim objektima u Malom Lošinju.

Svima kojima je potreban smještaj, na raspolaganju su otvoreni hoteli, hostel, Lječilište, pansion te dva kampa na otoku, a za privatni smještaj pobrinut će se otvorene turističke agencije.

Tijekom prosinca, pojedini restorani imaju tematske kuhinje koje će gurmanima donijeti okuse Lošinja, Dalmacije, Slavonije te bogatu ponudu blagdanskih jela i slastica.

Ljubitelji noćnih ritmova mogu se zabavljati u tri noćna kluba u Malom Lošinju koji nude bogate i vruće zimske programe, a detaljan pregled svih događanja provjerite na web stranici www.tz-malilosinj.hr.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture