Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Impulse Festival u Rijeci

20.04.2015. - 26.04.2015. / Rijeka

Od 20. do 26. 4. 2015. ponovno će glazba biti svugdje. U sedam proljetnih dana održat će se niz manifestacija koje kroz različite medije i umjetničke forme promišljaju glazbu i otvaraju nove, drugačije poglede. Naravno, najvažniji segment su koncertne poslastice od kojih vam predstavljamo prvu. Headliner ovogodišnjeg Impulsa projekt je karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa, kultni Wovenhand. Posljednji od sedam izdanih albuma, Refractory Obdurate pokupio je sjajne kritike i Pitchforkovu osmicu. Osim što će promovirati potonji album, riječkoj će publici pružiti nezaboravno iskustvo zbog kojeg je Edwards na glasu kao jedan od najboljih live izvođača američke nezavisne scene. Tijekom posljednjih dva desetljeća njegov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika širom spektra alternativne glazbe. Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja. Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendetalan i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan. Refractory Obdurate je remek-djelo koje prikazuje Wovenhandovo istraživanje glasnijih korijena nagoviještenim u prijašnjim albumima. Iako su i dalje na melodioznoj putanji, na Refractory Obdurate Wovenhand marširaju nabrijanom punk-rock energijom.

It’s primal and powerful music, loaded and loud enough. (Pitchfork, 2014.)

It is a spitting, roaring, fiery beast of an album, a remarkably gratifying listening experience that may leave you feeling more whole, more human when it’s over. (Stereogum, 2014.)

This is music ripped from one man's heart and soul, and if it sometimes makes you uncomfortable, that means Wovenhand have done their job well. (AllMusic, 2014.)

Koncert će se održati u OKC Palach u subotu, 25. 4. 2015.

Impulse festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

You Tube Wovenhand: https://www.youtube.com/watch?v=Ldz0mNTVlCQ 

Linkovi:
http://www.wovenhand.com/ 
www.skc.uniri.hr 
www.distune.org 

 

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture