Kalendar događanja

Prikaži još događanja

RI gastro: Srdela je IN / Tjedan trešanja

02.06.2015. - 09.06.2015. / Rijeka

Dani gastronomije RI gastro održavaju se s ciljem učenja i očuvanja tradicije mediteranske prehrane u nas, a čije blagotvorno djelovanje dokazuju brojne studije.

Ugostitelji Rijeke i okolice na svoje će menije, po promotivnim cijenama, staviti posebne delicije na temu ove dvije namirnice, a sve sa željom upoznavanja i očuvanja tradicije mediteranske prehrane. Humanitarni Gastro Cooking Show 2. lipnja će na Korzo donijeti dio ugostiteljske ponude i, uz ispunjavanje svoje humanitarne misije, namamiti pokojeg prolaznika da u konobama i restoranima (još) bolje upozna srdelice i slastice od trešanja. I ovaj se put showu pridružuju polaznici Ugostiteljske škole Opatija s prezentacijom soljenja srdela. Sav prihod od prodaje zalogaja koji će se prodavati po 10,00 kn namijenjen je Socijalnoj samoposluzi.

Za edukativni dio Ri gastra ovaj put se brinu Stancija Kovačići s gastro radionicom i Cukerin s radionicom slastica za najmlađe, a tu je i Gradska knjižnica Rijeka koja organizira obiteljsku pričaonicu za djecu.

U sklopu manifestacije Srdela je IN / Tjedan trešanja 3. lipnja u Best Western Hotelu Jadran također će se održati i edukacija konobara i kuhara hotela Jadran d.d. Rijeka. Kao predavač najavljen je Darko Baretić, eno-gastro znalac, bloger i suradnik Turističke zajednice Primorsko-goranske županije na projektima Kvarner Gourmet te Kvarner Food. Teme predavanje će biti: tehnike kušanja i opis bijelog vina i pjenušca, posluživanje bijelog vina, hrvatski zakon o vinima, tehnike kušanja i opis crvenog vina, vinske podregije Hrvatske i najznačajnije sorte, vinski bonton i pravila kod posluživanja vina i gostiju.

U Ri gastro – Srdela je IN / Tjednu trešanja sudjeluju: Konoba Blato 1902, Restoran Molo longo, Konoba Feral, Restoran Spagho, Restoran Aerosteak, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Restoran hotela Continental, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Kuća istarskog pršuta, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Porto Grillo, Bar Bar, Dolce Bolero, Bistro slastičarna Cukerin.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.


Program
2.6. Gastro Cooking Show, Korzo, u 10.30 sati
Najbolji riječki chefovi spravljaju delicije od srdelica i trešanja, a Ugostiteljska škola Opatija prezentira soljenje srdela
1 zalogaj = 10,00 kn – sav prihod od prodaje namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge

2.6. Gastro radionica, Stancija Kovačići, u 18 sati
Cijena: 200 kn – uključuje stručno vođenje, namirnice, pribor i degustaciju
Prijave na 091 592 7678 do 1.6.

7.6. Radionica slastica, Bistro slastičarna Cukerin, u 11 sati
Besplatna radionica slastica namijenjena najmlađima
Prijave na 098 713 554 do 6.6.

9.6. Obiteljska pričaonica za najmlađe, GKR – Dječji odjel Stribor, u 10.30 sati

Meniji ugostitelja u sklopu Ri gastro – Srdela je IN / Tjedan trešanja bit će dostupni na www.visitRijeka.hr od 2. lipnja.

 

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Rijeke

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture