Kalendar događanja

Prikaži još događanja

RI gastro: Tjedan bakalara i čokolade

04.12.2015. - 11.12.2015. / Rijeka

Prosinac je vrijeme za posljednju ovogodišnju riječku gastro avanturu – od 4. do 11. prosinca u sklopu Ri gastra održat će se Tjedan bakalara i Tjedan čokolade.

U predblagdansko vrijeme u Primorju se tradicionalno priprema riba, a bakalar je već dugo vremena neizostavan dio blagdanske ponude. I naravno slatki zalogaji! A kada su oni spravljeni od čokolade, onda je to prava poslastica, jer tko ne voli čokoladu?! 

Za sam početak manifestacije na Gastro Cooking Showu u petak 4.12. u 10.30 sati na Korzu svi će moći dobiti mali uvid u bogatstvo okusa najrazličitijih kreacija od ove dvije namirnice. Gastro Cooking Show ponovno će imat i humanitarnu stranu - sav prihod od prodaje zalogaja namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge. Već tradicionalne gastro radionice u Bistro slastičarni Cukerin i stanciji Kovačići bit će dostupne i velikima i malima, a organizirat će se i program za najmlađe „Kockica slatke priče...“ u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka.

U Ri gastro – Tjednu bakalara / Tjednu čokolade sudjeluju: Konoba Blato, Restoran Molo longo, Konoba Feral, Restoran Aerosteak, À la carte Restaurant Kamov, Restoran hotela Continental, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Kuća istarskog pršuta, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Porto Grillo, Bar Bar, Dolce Bolero, Bistro slastičarna Cukerin, Restoran Morčić, Gustolato, Konoba Na kantunu i Ristorante Spagho.

RI gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.


PROGRAM

4.12. Gastro Cooking Show i degustacija, Korzo, u 10.30 sati
Sav prihod namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge (1 kupon / zalogaj = 10,00 kn)
6.12. Dječja gastro radionica s čokoladom, Bistro slastičarna Cukerin, u 11 sati
Cijena: 20 kn / Broj mjesta je ograničen, obavezna prijava na 098 713 554
8.12. Gastro radionica, Stancija Kovačići, u 18 sati
Prijave i informacije na stancija.kovacici@gmail.com ili 272 106 i 091 592 7678
10.12. Kockica slatke priče... Zagrizi u komadić dobre priče!, za djecu od 9 do 11 godina, Dječji odjel Stribor - GKR, u 11 sati
Broj mjesta je ograničen, prijave na e-mail: programi@gkri.hr ili na 051 211 573


Meniji ugostitelja koji sudjeluju u Ri gastro – Tjednu bakalara i Tjednu čokolade dostupni su na stranici rigastro.visitRijeka.hr.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture