Kalendar događanja

Prikaži još događanja

BIG FEST - Baška International Guitar Festival

17.08.2015. - 20.08.2015. / Baška

Baška International Guitar Festival održati će se od 17.-20. kolovoza i ima naznake da postane tradicionalna manifestacija koja će se održavati u drugoj polovici kolovoza (iza blagdana Velike gospe i Sv. Roka).

Svaka festivalska godina predstavlja mogućnosti i ljepotu izražavanja gitarom kroz domaće i strane autore priznate u svom radu sa fokusom na mlade, virtuozne i autorske nade. Umjetnici su odabrani od strane umjetničkog vodstva festivala, što garantira kriterije kvalitete u autorskom i izvođačkom smislu.
Akustički orijentirani glazbeni stilovi održavaju se na impresivnoj lokaciji Sv. Lucije, dok električni programi – blues rock se održavaju na lokaciji rive u Baški. Večer blues-rocka atraktivnošću scenskog nastupa privlači mlađe generacije te promovira ostale večeri festivala široj publici.

Tijekom popodnevnih sati mlađi bendovi sviraju na lokacijama Bašćanske plaže stvarajući festivalsku atmosferu pred večernji koncert.
Osim samih koncerata, tjekom festivala održavaju se gitarističke radionice u kojima zainteresirani polaznici uče direktno od izvođača, te na kraju izvode zajednički session, prezentaciju radionice. Svaka radionica kao i koncerti u festivalskom tjednu snimaju se te u formi DVD-a stavljaju u prodaju nakon festivala, te idućih festivalskih godina.
Tijekom festivalskih dana postavljena je ili izložba gitara priznatih proizvođača i graditelja ili izložba likovnih radova i fotografija vezanih uz temu muzike i gitare.
Polaznici radionica, publika imaju priliku pogledati, probati instrumente na izložbi te ih kupiti po povoljnijim cijenama.
Nakon svake festivalske večeri održava se mali koktel jam-session, gdje se mogu dogoditi interesantne neformalne svirke profesionalaca, učesnika radionice te amatera- hobista.

Svaki dan festival je u znaku drugog muzičkog stila te se izmjenjuju fingerstile, jazz, gypsy, flamenco, klasika, blues, rock, etno i ostali glazbeni stilovi. Ovakav način radionica poznat je u svjetu kao Master Class te je vrlo popularan. U ovom slučaju on je i nova turistička ponuda u Bašćanskom kraju.

Dnevni raspored događanja:
10-14 sati - gitarističke radionice
18-20 sati - svirka na plaži
20-21 sat - izložba
21-22.30 sati - koncert ili prezentacija radionice zadnji dan
od 23 sata - koktel session

Umjetničko vodstvo festivala: Deni Šesnić, Damir Halilić – Hal (udruga HAL)
Produkcija festivala: Ivana Kovačić (Turistička Zajednica Baška)
Voditelj prostora Sv. Lucija: Dana Kružić (Agencija AZ, Jurandvor)

 

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Općine Baška

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture