Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Prigodan program Astronomskog centra Rijeka povodom Dana zaljubljenih 14. veljače 2015. godine

14.02.2015. - 14.02.2015. / Rijeka

Astronomski centar Rijeka je povodom Dana zaljubljenih pripremio poseban program u subotu, 14. veljače 2015. godine.

Tako će se umjesto redovnog programa u digitalnom planetariju prikazivati interaktivna prezentacija Romantika ispod zvijezda. Projekcije će se održati u 18 i 19,30 sati, a uz dobre vremenske uvjete, bit će organizirana promatranja kroz teleskop u Zvjezdarnici Centra s početkom u 20,30 sati.

Više o interaktivnoj prezentaciji Romantika ispod zvijezda


Ova stručno vođena interaktivna prezentacija prikazuje ljepote zimskog neba: zviježđa, zvijezde i planete koje možemo vidjeti u veljači iznad Rijeke.
Prigodno, na dan Sv. Valentina, u jedinom digitalnom planetariju u RH, edukatori-operateri će, uz predstavljanje na kupoli, prikazati i jednu od najljepših ljubavnih priča iz grčke mitologije, onu o Zeusovom sinu Perzeju i princezi Andromedi.
Također, prikazat će se i neke druge priče „zapisane“ u zvijezdama, predstaviti položaj pojedinih nebeskih tijela te za kraj otkriti nešto o božici ljubavi i ljepote.
Namijenjena posjetiteljima starijima od 10 godina.

Kako bi osigurali svoje mjesto u planetariju, potrebne su predbilježbe i rezervacije na 051/455-700 ili astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

Prodaja ulaznica: Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka; www.kulturaplus.com; cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture