Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Otvorenje Pop Up izložbe PREKLAPANJA

19.03.2015. - 19.03.2015. / Rijeka

U sklopu Six Martinis Spring Secrets koncepta, u četvrtak 19. ožujka s početkom u 19 sati održat će se otvorenje PREKLAPANJA, izložbe vizualnih radova tri riječka umjetnika/ce nastalih i izloženih u prostoru bivše tvornice Rikard Benčić u Rijeci, zgrada H-objekta.

Cjelovečernja pop-up izložba donosi tri različita pristupa i prostorno-vremenska promišljanja odnosa na relaciji grad - ljudi - rad – razonoda koju će preispitivati
Tifani Rubi, Željko Bašković te Ivan Šumski. Glazbenu podršku pružit će Pero Despero.

Okosnica  njihovog umjetničkog rada zasnovana je na usporedbi energija prostora koji je statičan, u kojemu se stvari događaju u drugačijem razdoblju od onog na koje smo navikli  u svakodnevnom vremenu te potencijalnim utjecajima na doživljavanje njihovih vrijednosti.

Autori/ce bilježe različite momente gradske svakodnevice, ali ne radi se o dokumentarističkom pristupu, već vizualnom eksperimentu u kojemu se potencijalna energija industrijskog prostora u svojoj cjelovitosti uspoređuje sa spontanošću gradskog života.

Zanimljivo je primijetiti kako će se PREKLAPANJA izložiti upravo u objektu Benčića koji je predviđen za adaptaciju u budući Muzej suvremene umjetnosti u Rijeci.

Izložba je prvi od tri evenata u sklopu umjetničko - glazbenog Six Martinis koncepta koji se održava od 19. do 21. ožujka u Rijeci, a čine ga navedena izložba, party elektronske glazbe u klubu Crkva, te Six Martinis Extended Play after na kojima će vrtjeti mladi riječki producenti i DJ artisti Gars, Tikach, Denona, Bellen i di.merkl.

Six Martinis programski je koncept koji otvara i sjedinjuje glazbeni i umjetnički, te scensko-izvedbeni queer prostor u Rijeci s posebnim naglaskom na toleranciju i razumijevanje, bez isključivosti.

Više o izložbi PREKLAPANJA možete pronaći ovdje.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture