Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Drobnica fest

15.05.2015. - 15.05.2015. / Krk

Drobnica fest, manifestacija po mjeri ljubitelja otočne gastronomije
Grad Krk / Hotel Dražica / 15. 05. 2015. / 11.00

Nakon što je početkom svibnja otkazan radi loših vremenskih prilika, 8. Drobnica fest, inače tradicionalna manifestacija maslinara otoka Krka, održati će se 15. svibnja 2015. godine u krčkom Hotelu Dražica s početkom u 11.00 sati.


Uz podjelu priznanja ovogodišnjim sudionicima natjecanja u kvaliteti maslinovog ulja, prezentirat će se i prijelazna nacionalna zaštita naziva Krčko maslinovo ulje - zaštićena oznaka izvornosti te uz vođenu degustaciju maslinovih ulja i ostalih otočnih delicija nastaviti s ugodnim druženjem.
Podsjetimo, krčka Udruga maslinara Drobnica još je 07. siječnja 2014. godine podnijela Ministarstvu poljoprivrede Zahtjev za zaštitu naziva Krčko maslinovo ulje oznakom izvornosti. Sukladno zakonskoj proceduri, nakon provedene evaluacije Zahtjeva i Specifikacije proizvoda od strane stručnog Povjerenstva te pojedinih izmjena i dopuna u dokumentaciji što ih je Udruga izvršila, Zahtjev za registraciju oznake izvornosti naziva Krčko maslinovo ulje usvojen je u ožujku ove godine. Obavijest o istome objavljena je u Narodnim novinama, čime je, kao dio nacionalnog postupka, bilo omogućeno svakoj pravnoj ili fizičkoj osobi s legitimnim interesom, a koja ima prebivalište u Republici Hrvatskoj, uložiti prigovor na Zahtjev u roku od 30 dana. Budući da nije zaprimljen niti jedan, Ministarstvo poljoprivrede, 27. travnja ove godine, donijelo je Rješenje o prijelaznoj nacionalnoj zaštiti naziva Krčko maslinovo ulje - zaštićena oznaka izvornosti.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture