Kalendar događanja

Prikaži još događanja

CapoeiraFest - Međunarodni festival brazilske kulture

01.05.2015. - 03.05.2015. / Rijeka

Od 1. do 3. svibnja 2015. godine u Rijeci će se održavati 3. CapoeiraFest - Međunarodni festival brazilske kulture u Hrvatskoj. Događaju su se već odazvali gosti iz Francuske, Mađarske, Slovenije, Italije, Srbije, Grčke i Brazila. Očekuje se preko 80 sudionika iz inozemstva, zajedno s iskusnim profesorima i majstorima capoeire.

Festival je baziran na spoju brazilske i hrvatske kulture i obuhvaćati će niz aktivnosti (radionice sambe, capoeire-brazilske borilačke vještine, radionice tradicionalnih brazilskih instrumenata, radionice nakita s unikatnim brazilskim simbolima i drugo), a događaji će se odvijati na nekoliko gradskih lokacija: Dvorana Mladosti, Academia de capoeira Rijeka, te Riječko Korzo.

U sklopu festivala 2. svibnja u Dvorani Mladosti, s početkom u 16:30 održati će se Capoeira spektakl, polaganje, te prelazak na viši rang u capoeiri. U performansu će sudjelovati preko 100 svjetskih capoeirista koji će nesebično s vama podijeliti svu firtuoznost pokreta. Dopustite da Vas ponese duh brazilske kulture i pridružite nam se na ovom događaju.

Navečer u 22 sata se selimo u caffe bar "Laval" gdje je organiziran "Brazilian Latin Party" na kojem se očekuje preko 200 gostiju. “Brazilian Latin Party” organiziraju capoeira skupina Jacobina Arte Rijeka i Chikaz team kao već dobro uhodan tim za stvaranje egzotičnih i energično nabijenih zabava u kojima je naglasak na plesu i gibanju. Uz latino ritmove kroz cijelonoćni program očekuje nas samba, salsa, zumba, capoeira uz akrobatski show izvođen od vrhunskih capoeirista iz Brazila, te atraktivna brazilska plesačica zbog koje ćete imati doživljaj da se nalazite u dalekom Brazilu u vrijeme karnevala. Uz ovako bogat noćni progam očekuju vas i osvježavajući kokteli.

Ovaj projekt podržali su Grad Rijeka i Brazilska ambasada.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture