Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Rapska eko šetimana - Kanata 2015

06.10.2015. - 09.10.2015. / Rab

Nakon brojnih događanja u glavnom dijelu turističke sezone, pred nama je još jedna zanimljiva i atraktivna manifestacija koja se na Rabu održava početkom listopada. Manifestacijom „Eko šetimana“ rapski proizvođači autohtonih i eko proizvoda imaju priliku predstaviti se sa svojim delicijama i suvenirima još uvijek brojnim turistima koji će boraviti na otoku. Organiziran je i izložbeni nastup promidžbenog karaktera u terminu od 18:00 do 22:30. Da bi ugođaj bio potpun, hotelijeri će za vrijeme eko šetimane, tematski svojim gostima ponuditi posebne menije bazirane na domaćim tradicijskim rapskim jelima. Ovo bogatstvo tradicije okrunit će nastupi rapskih klapa i folklornog društva Rapski tanac. Sama najava i obilje tradicije topla su pozivnica u jedan od hotela:

06.listopad - Hotel Padova
18:00 sati - Eko izložba
21:00 sat - Zabavni program uz Folklorno društvo Rapski tanac i  klapu Sozal

07.listopad - Hotel International
18:00 sati - Eko izložba
21:00 sat - Zabavni program uz Folklorno društvo Rapski tanac i klapu Rab

08.listopad - Grand hotel Imperial
18:00 sati - Eko izložba
21:00 sat - Zabavni program uz Folklorno društvo Rapski tanac i
klapu Eufemija


Završetak „Eko šetimane“ planira se manifestacijom „Kanata“. „Kanata „ je dio otočnog dijalekta i izričaja koji se na Rabu koristi u prilikama kad se dođe do kraja nekog posla, međutim „Kanatom“ i „Eko šetimanom“ želimo postići upravo suprotno. Želja je sadržajno, kulturno i izvorno obogatiti razdoblje posezone.
Navede li Vas put u grad 09. listopada i ako u zraku osjetite miris brudeta slobodno ga pratite jer dolazi sa gradskog trga, Trga sv. Kristofora, gdje se održava natjecanje u spravljanju domaćeg brudeta u „brunčiću“ /kotliću/. Dođite, navijačko bodrenje je neizostavno. Budete li od sreće moći ćete kušati porciju brudeta, ako ne, za vaša nepca i gastro užitak pobrinuli su se vrijedni djelatnici poduzeća Imperial d.d. Da bi ugođaj bio potpun, a dan začinjen do kraja, muzikom će Vas zabaviti grupa Trend i Dalmatino te posebni gosti večeri - Taja Lončarić, Elma Burić & Hrvoje Hodak.

09.listopad – Trg sv. Kristofora
17:30 sati – Zabavni program uz grupu Trend
20:00 sati - Gastro natjecanje „Naj Brunčić“
21:00 sat - Zabavni program uz grupe Trend i Dalmatino te posebne
goste večeri; Taja Lončarić, Elma Burić & Hrvoje Hodak

Dođite, zabavite se i ujedno budite dio tradicije i i jedna od neizostavnih karika sretnog otoka!
 

Organizator:

Turistička zajednica grada Raba

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture