Kalendar događanja

Prikaži još događanja

4. Morski pas - podvodno fotografiranje pasa

22.08.2015. - 22.08.2015. / Rijeka

Već tradicionalno druženje na Brajdici, nastavlja se i ove godine. Ponovno u udruženoj organizaciji udruge za zaštitu životinja „Traži se prijatelj“ i profesionalnog freelance fotografa Petra Fabijana, nastavlja se već tradicionalna revija pasa pod vodom koja osim jedinstvenog spajanja ljubavi prema moru i ljubimcima, u cijelu priču uspješno spaja i humanitarnu notu za pomoć napuštenim životinjama iz Rijeke i okolice. Koliko je akcija uspješna govori njeno kontinuirano održavanje kao i povećanje sudionika svake godine, što zbog pomoći i druženja toliko i zbog posebnih fotografija koje za uspomenu dobivaju vlasnici.


Tko je Morski pas?
Morski pas je svaki onaj četveronožac koji nam se ovu subotu, 22. kolovoza 2015. godine, pridruži na Brajdici i dozvoli da naš Petar Fabijan kamerom ovjekovječi njihovu preobrazbu u pravog morskog psa.
Na taj način, svojim sudjelovanjem, pomažu u radu udruge za zaštitu životinja “Traži se prijatelj” koja će se i u njihovo ime pobrinuti za napuštene duše na našem području. U znak zahvale i za uspomenu na ovo druženje, svaki vlasnik dobiva “morsku” fotografiju svojeg ljubimca.

Tko su organizatori?
Glavni i odgovorni za stvaranje posebnih fotografija u moru, jedan je od najperspektivnijih mladih fotografa. Svoj talent i strast prema fotografiji pokazao je na nekoliko izložba kao i kroz mnoge svoje radove. Ljubav prema dlakavcima kao i ljubav prema moru i podvodnoj fotografiji, uspješno je uklopio u ovom već tradicionalnom i Riječanima nezaobilaznom eventu.
Suradnja s udrugom za zaštitu životinja „Traži se prijatelj“ uspješno traje već četvrtu godinu zaredom, kao i sam rad udruge koja je sa svojim radom započela 2011. godine. Kroz sve te godine neprekidno se bavi zbrinjavanjem, udomljavanjem, rehabilitacijom i liječenjem napuštenih životinja iz Rijeke i okolice. Čini to kroz niz ovakvih i sličnih akcija koje za svrhu imaju ne samo prikupljanje donacija potrebnih za realizaciju svojih aktivnosti, već za svrhu imaju i edukaciju i senzibiliziranje javnosti po pitanju napuštenih životinja.

Kako sudjelovati?
Sve što je potrebno jest da vlasnici sa svojim ljubimcima dođu ovu subotu na Brajdicu u vremenu od 09h do 21h (s pauzom za ručak od 13h do 15h). Tamo će ih dočekati volonteri udruge koji će ih uputiti u sve detalje akcije.
Uz donaciju od 35kn ostvaruje se pravo na sudjelovanje u akciji „4. Morski pas“. S dobivenim kuponom moći će podignuti jednu fotografiju svojeg morskog psa u foto studiju „Kurti“ u Starom gradu i na Zametu, i to u dimenzijama koje su veće od standardne fotografije: 15x20 cm.
Kupon je ujedno i prijava za fotografiranje.

UKRATKO:

Gdje? Šljunčana plaža za pse „Brajdica“ na Pećinama - opremljen klupom, košaricom za otpad, tekućom vodom, slavinom, tušem i crijevom za pranje pasa. Pristup do plaže moguć je cestovnim i pješačkim putem - stubištem do Šetališta XIII. divizije.
Kada? Subota, 22. kolovoza 2015.
U koliko sati? Od 9:00 do 21:00 sati, s pauzom od 13:00 do 15:00 sati
Tko? Svi vlasnici koji sa svojim ljubimcima, velikima i malima, žele provesti vikend na suncu i moru uz dobro društvo, humanitarni doprinos i još sve to ovjekovječiti jedinstvenim fotografijama.

Osim cjelodnevnog druženja i zabave, svi sudionici ovog snimanja moći će sudjelovati u tomboli te osvojiti vrijedne nagrade za njihove ljubimce, ali i sebe.

S kotizacijom od 35 kuna i kupnjom tombola sudjelujete i podržavate naš rad kako bismo i dalje u Vaše ime mogli pomagati napuštenim i bolesnim psićima i macama.

Pozivamo sve ponosne vlasnike da ne propuste ovu priliku i pokažu svima kakvog morskog psa imaju pored sebe!


 Ove godine Morski pas je poseban po tome što će se 12 odabranih četveronožaca pronaći na kalendaru udruge za zaštitu životinja Traži se prijatelj za 2016. godinu!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture