Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Baška Outdoor Festival

16.10.2015. - 18.10.2015. / Baška

Baška na otoku Krku već odavno nudi puno više od sunčanja na Veloj plaži. Trekeri, penjači, biciklisti, planinari, plivači i kajakaši sve češće svoje poligone pronalaze upravo u Baški i okolici gdje se od 16. do 18. listopada održava i prvi Baška Outdoor Festival.

Svojim prirodnim okruženjem Baška je pravo kraljevstvo outdoor sportova. Aktivnosti na otvorenom sve su više na to do listi stranih, ali i domaćih turista i posjetitelja. Baška je ativno počela već u proljeće (Hiking weekend Baška, Baška Bike Sunday, 4 islands MTB stage race, Krk treking & trail kamp), a nastavlja i u jesenskim mjesecima. Treći vikend mjeseca listopada obilježit će sjajno druženje outdoor sportaša i rekreativaca iz cijele Hrvatske i regije. Tijekom sva tri dana festivala bit će otvoren Female only MTB kamp – powered by Perwoll koji osigurava nezaboravan ženski vikend za sve ljubiteljice vožnje na dva kotača. Organizator programa je Adria bike, a prijave se vrše na www.adriabike.hr.

17. 10. rezerviran je za Garmin Krk trekk & trail aktivnost. Organizatori, Outdoor.hr i Treking liga, nude tri kategorije kako bi se obuhvatio što veći broj sudionika: Light (13 km), Challenger (26 km) i Ultra (55 km). Na mrežnim stranicama organizatora www.outdoor.hr mogu se pronaći detaljne informacije o trasama utrke i samom natjecanju, a prijave se zaprimaju zaključno s 8. listopadom.

Također u organizaciji Outdoor.hr-a, posljednjeg dana festivala, 18. 10. održat će se Krk MTB maraton dug 38 kilometara. Staza ide preko Mjeseca, odnosno Mjesečeva platoa iznad Baške odakle se pruža veličanstven pogled na Velebit, more i otoke. Pripremite svoje montice i prijavite se na www.outdoor.hr najkasnije 8. listopada. Plaćanjem jedne startnine stječe se pravo sudjelovanja u obje utrke (trekk & MTB).

Zadnji dan festivala nudit će i aktivnosti za planinare. U suradnji s PD „Obzova“ 18. 10. organiziran je i planinarski izlet iz Baške u Velu i Malu luku. Dužina puta iznosi 15 kilometara, odnosno pet do šest sati hoda. Dio puta iziskuje i korištenje ruku prilikom penjanja što taj dio staze karakterizira kao vrlo zahtjevan. Osim planinarenja , PD „Obzova“ na isti dan organizira i penjanje na penjalištu Portafortuna. Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti u Turističkoj zajednici općine Baška, elektronskom poštom na pdobzova@gmail.com te na mrežnim stranicama Društva www.pd-obzova.hr.

Sunce, more i lijepa plaža samo su osnova za održivi odmorišni i kupališni turizam, dok su bogata kulturno-povijesna baština, raznovrstan program sportsko-rekreacijskih sadržaja, gastronomska ponuda te kulturno-zabavna događanja ono što destinaciju izdvaja kao vrhunsko turističko odredište – mjesto koje osim klasičnog ljetnog odmora turistima nudi sadržaje i izvan ljetne sezone.

Outdoor karte
Jedan uspješan primjer takve dodatne ponude jest nedavno realiziran projekt dvaju krčkih lokalnih samouprava, Općine Punat i Općine Baška, pod nazivom „Outdoor karte“. Ove višejezične karte namijenjene su svim ljubiteljima aktivnog odmora i izleta u prirodu: šetačima, planinarima, biciklistima, alpinistima, a služe kao vodič kroz prirodu na kojem su označene planinarske i biciklističke staze. Korištenjem outdoor karata boravak i kretanje tim područjem postaje zanimljivije, sadržajnije, ali i sigurnije. Obuhvaćaju staze pogodne za brdski biciklizam, planinarske putove, ali i penjališta kakvima naginju ljubitelji alpinističkih aktivnosti. Na vrlo dopadljiv, kvalitetan i informativan način kartovno su obrađene šetnice i staze koje svakog ljeta privlače sve više posjetitelja koji prednost daju aktivnom odmoru, osobito u pred i podsezoni.

Za vrijeme trajanja festivala, Hoteli Baška, ujedno i suorganizatori navedenih programa, nude specijalnu ponudu smještaja u hotelu Corinthia za sve sudionike i njihove obitelji. Svi su uvjeti osigurani, a na vama je da ne propustite od 16. do 18. listopada doći u Bašku i biti dio ovog sjajnog sportskog druženja.

Petak - nedjelja 16. – 18. 10. 2015.
FEMALE ONLY MTB KAMP – Powered by PERWOLL
Nezaboravan ženski vikend za sve ljubiteljice vožnje na dva kotača.
Organizator: Adria bike
Prijave za ADRIA BIKE FEMALE ONLY MTB KAMP

Subota 17. 10. 2015.
GARMIN KRK TREKK & TRAIL
3 kategorije: Light (13 km), Challenger (26 km) i Ultra (55 km).
Organizatori: Outdoor.hr i Treking liga
Koncert Soul Shadows 13 – 17 sati (Bistro „Funtana“, hotel Corinthia)
Nagrade pobjednicima 3 kategorija
After Race Party od 21 sat...

Nedjelja 18. 10. 2015.
KRK MTB MARATON
38 km staze preko Mjesečeva platoa iznad Baške s veličanstvenim pogledom.
Organizator: Outdoor.hr
Kratki nastup: Udruženje Sopaca otoka Krka u 10:30 sati
(prije starta biciklističke utrke)

PLANINARSKI IZLET IZ BAŠKE U VELU I MALU LUKU
Dužina puta: 15 kilometara – pet do šest sati hoda.
Organizator: PD „Obzova“

PENJANJE NA PENJALIŠTU PORTAFORTUNA
Organizator: PD „Obzova“

Baška Outdoor Festival - skraćeni program 

Baška Outdoor Festival - detaljan program

 

Bavljenje outdoor aktivnostima na vlastitu je odgovornost.

 

Zašto doći u Bašku na ‪Baska Outdoor Festival? Radi uživanja u prirodi - uživajte u bicikliranju, penjanju, planinarenju, trčanju, hodanju i ostanite cijeli vikend jer su Hoteli Baška pripremili posebnu, povoljnu ponudu za sve sudionike Baška Outdoor Festivala, smještaj u hotelu Corinthia već od 217 kn po osobi/danu!

Više info na: http://www.hotelibaska.hr/hr/ponude/baska-outdoor-festival

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture