Kalendar događanja

Prikaži još događanja

6. Fotoinventura PGŽ: Županija u jednom danu

18.10.2015. - 18.10.2015. / Rijeka

Ovaj projekt Fotosaveza Primorsko-goranske županije provodi se treću godinu zaredom: jedno snimanje u proljeće, drugo u jesen. U njemu vrlo rado sudjeluju svi stanovnici Županije, a i oni koji se taj dan zateknu tu. Nakon jesenjeg snimanja selektor pregleda i jedno i drugo, pa odabere najbolje radove za izložbu.

Dakle, ovu je nedjelju, 18. listopada šesto snimanje i možete snimati cijeli dan tamo gdje se zateknete. 

 

Što snimati? Sve.
Baš sve, snimajte prirodne i kulturne ljepote, snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi, snimajte radne običaje, piljenje i cijepanje drva, poljodjelske poslove, spremanje zimnice. Snimajte rodnu i bogatu jesen, branje i pospremanje kojekakvih plodova, snimajte svoj vrt, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže. Jesen je, boje su se razigrale i naša je Županija spremna za fotografiranje. Za ovo snimanje dobrodošli su svi stanovnici Županije koji imaju fotografski aparat i koji prepoznaju ovu jedinstvenu prigodu. Snimati mogu svi koji se zateknu u našoj Županiji. Bitno je da se snima baš u nedjelju, 18 listopada. Istovremeno snimanje šireg ambijenta postižemo jednakomjernost ljudi i prostora. Na ovaj način angažira se domicilna kreativnosti i energija koja je u službi kolektivne memorije. Snimaju se prirodne ljepote i kulturno nasljeđe, radne aktivnosti i radni običaji koje sami stanovnici svoga kraja prepoznaju kao takve. Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci. Sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.

Pozivaju se fotografski autori s prostora Primorsko-goranske županije i svi stanovnici koji imaju fotografski aparat /i mobitelom se može snimati/ i žele sudjelovati u ovom projektu da u nedjelju, 18. listopada snimaju tamo gdje se zateknu. Šest najuspjelijih fotografija pošaljete na ovu adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com.

Žiri će odabrat najbolje fotografije za izložbu te izdvojiti najuspješnije autore petog i šestog snimanja za nagrade i priznanja. Organizator će prirediti izložbu u Galeriji Principij tijekom studenog 2015. i u prigodi svečanog otvorenja proglasit ćemo najbolje.

Fotosavez Primorsko-goranske županije nagradit će i školu iz koja bude angažirala najviše učenika sudionika snimanja. Šest najboljih fotografija treba poslati kao prilog /Attachment/ e-poštom na adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com

PRAVILA NATJEČAJA

PRIJAVNICA ZA NATJEČAJ

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture