Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Vama glumimo! - novi kazališni program za djecu i odrasle

01.04.2016. - 21.05.2016. / Krk

Grad Krk / sportska dvorana osnovne škole / 19. 02. - 21. 05. 2016.

Krčki Centar za kulturu, od veljače ove godine, započinje s realizacijom novog projekta Vama glumimo! kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do svibnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu (izuzev travnja), s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena najmlađima.

Ti će se programi odigravati u prostoru novoizgrađene osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša (u gradu Krku), petkom navečer i subotom ujutro, a ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale predstave, moći će se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, biti će, kao i u slučaju Ljetnih priredbi, dostupne pozivom na broj 051 220 041, od 09.00 do 15.00 sati.

Projekt Vama glumimo! tako započinje već 19. veljače (s početkom u 19.00 sati) predstavom Metoda za brak, zagrebačkog HIT teatra, čiju režiju potpisuje Iva Srnec, a u kojoj glume Matea Elezović, Zlatan Zuhrić Zuhra i Petra Težak. Riječ je o hvaljenoj komediji u kojoj nas supružnici Mikić uz pomoć bračne savjetnice na duhovit i originalan način vode kroz sve korake poznate metode za brak, otkrivajući nam pritom stvari koje možda i nisu željeli otkriti. Sljedećeg dana, 20. veljače (u 11.00 sati), na redu je dječja predstava Kako živi Antuntun, nastala u koprodukciji goričke Scene Gorica i zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptica, s Antom Krstulovićem u ulozi neobičnog Antuntuna, a sve to u režiji Helene Petković.

Program se, 18. ožujka (u 19.00 sati), nastavlja stand-up performansom splitske komičarke Arijane Čuline - Ajme nama s njima - koja će u svojoj prepoznatljivoj maniri, u društvu gitarista Jadrana Vuškovića, sigurno pretresti mnoge zanimljive teme s naglaskom na one potencirane uvijek aktualnim muško-ženskim odnosima, ali i trenutnim političkim prilikama. Mališani će, 19. ožujka (u 11.00 sati), imati mogućnost svjedočiti Malom princu, zagrebačkog Kazališta Merlin, što će ih uvući u bezvremenu priču o malenom istraživaču čija su lutanja svemirom prepuna iznenađenja i velikih po(r)uka. U ovoj nagrađivanoj kazališnoj igri, koju su zajednički režirali Ana i Luka Merlin, glume Ivan Horvat, Ana Merlin i Petar Leventić.

Proljetni dio programa, 22. travnja (u 20.00 sati), donosi monokomediju Gusle moje električne, zagrebačkog Binocular teatra, u kojoj će pod redateljskom palicom Borne Armaninija, svoje glumačko umijeće demonstrirati Željko Vukmirica. U nastavku, 23. travnja (u 11.00 sati), u povodu Dana planete Zemlje, slijedi dječja lutkarsko-igrana predstava Drvo ima srce, brsečkog Teatra OZ, koja, u režiji i izvedbi Mihaele Sirotnjak Železnik i Antona Železnika, otkriva dirljivu priču o prijateljstvu jednog neobičnog stabla i dječaka koji polako odrasta.

Program 20. svibnja (u 21.00 sat), mogli bismo reći, završava u velikom stilu, predstavom Žene u crvenom, zagrebačkog Ludens teatra, čija je režija povjerena Franki Perković, a u kojoj glume Vera Zima, Dubravka Ostojić, Jelena Hadži Manev i Lada Bonacci. Žene u crvenom bogata su žanrovska riznica što znači da će se pred nama izmjenjivati komedija, triler, socijalna drama i melodrama, točnije ovrhe, policijske opsade, glamurozan život bankarskih nasljednica, romantične uspomene stjuardesa, propale ljubavi i umirovljenički dani. Tamara, Nora, Dinka i Anđa - žene na rubu i žene u središtu svijeta - spremne su na sve, pa čak i uzeti pravdu u svoje ruke, kada pravde u jednom trenutku ponestane. Posljednji dječji program, 21. svibnja (u 11.00 sati), iznova nam poklanja Teatra OZ, no ovog puta Pra priče koje iz prašnjavog ormara i jedne zagonetne knjige, u svojevrsnoj posveti Ivani Brlić Mažuranić, oslobađaju duh starohrvatskih mitova, legendi i čudesnih bića. U ovoj lutkarsko-igranoj fantaziji, redateljice Mihaele Sirotnjak Železnik, glume Luči Vidanović, Lorena Žuvić i Maša Pucić.

Centar za kulturu Grada Krka
051 220 041 / kultura@gradkrk.net

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture