Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Otvorenje Muzeja Apoksiomena

30.04.2016. - 30.04.2016. / Mali Lošinj

Muzej Apoksiomena svoja će vrata otvoriti 30. travnja 2016. godine, kada će se posjetiteljima predstaviti dugoočekivana čuvena statua Apoksimen koja je za svoj trajni dom odabrala upravo Mali Lošinj. Ta svjetska atrakcija inspirirala je Grad i Turističku zajednicu Grada Malog Lošinja da potakne svoje sugrađane, partnere i kompletno gospodarstvo na aktivno uključivanje u promociju Apoksiomena. S ciljem edukacije stanovnika i posjetitelja te njihova upoznavanja s kulturnom baštinom i antičkim naslijeđima Republike Hrvatske i otoka Lošinja, organizirana su brojna događanja, edukacije i radionice po temi antike poput održanih edukacija za lošinjske ugostitelje po temi Apoksiomenova antička kuhinja, edukacija za turističke vodiče po temi Apoksiomena i antike, poticanje kreiranja proizvoda i usluga po temi Apoksiomena i drugo.

Kako bi se stvorio novi proizvod kulturnog turizma, unaprijedila kreativnost ponude te povezala gastronomija u vrijeme antike s gastronomijom Lošinja danas, 27. travnja ili kako Lošinjani vole reći- na Apoksiomenov rođendan (kada je izronjen iz podmorja između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja), započinje i čuvena 10. Fešta lošinjske kuhinje- Apoksiomenova antička kuhinja. Čak 16 ugostiteljskih objekata nuditi će dva jelovnika s domaćim specijalitetima po popularnim cijenama sve do 31. svibnja, a na glavnom malološinjskom trgu, na Apoksiomenov rođendan, prezentirat će se sa svojim specijalitetima.

Koncentriran na zdravstvenu i kulturnu ponudu, Lošinj najavljuje bogat i zanimljiv niz ponude i događanja kroz stalni postav Lošinjskog muzeja (Palače Fritzi, Kule- Veli Lošinj i Arheološke zbirke Osor), kazališna događanja (kazališna predstava teatra Levo) te različite izložbe među kojima su Multimedijalna izložba Gorana Škofića i Izložba grafika Andrea Stančić.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture