Kalendar događanja

Prikaži još događanja

"Biking Krk - Feels good!"

01.05.2016. - 05.06.2016. / Krk

 

“BIKING KRK - Feels good!” nova je promotivna kampanja Turističke zajednice otoka Krka namjenjena svim ljubiteljima bicikliranja. U suradnji svih otočkih turističkih zajednica, pod zajedničkim se nazivom promovira niz tradicionalnih i novih biciklističkih manifestacija, a s ciljem popularizacije aktivnog odmora na otoku Krku. Od potrage za blagom i rekreativnih đirada za obitelji i rekreativce, do ozbiljnih utrka za one koji intenzivno treniraju – tijekom svibnja na otoku Krku svatko može pronaći biciklijadu za sebe.

 

Niz od ukupno pet biciklijada započinje prvomajskim Đirem po Puntu kada će u nedjelju 1.svibnja u 9 sati sudionici, ovisno o odabiru, krenuti na obiteljsku ili sportsku rutu. Uz test vožnje, yoga razgibavanja, izložbe bicikala, zabave uz fritaje sa šparogama neće nedostajati. 

Narednih tjedana slijede atraktivni vikend-programi i biciklistička druženja za sve uzraste u Dobrinju, Baški, Krku i Dubašnici u Malinskoj.
• 01.05. Đir po Puntu
• 07.05. Đir po Dobrinjskom
• 15. 05. Moon Bike, Baška Tour
• 20. - 22.5. Krk Spring Bike Adventure
• 05.06. Đir po Dubašnici / Malinska

Za sve ljubitelje bicikliranja i aktivnog odmora otok Krk pruža jedinstveni doživljaj, «đirade» od mora do mjesečeve površine. Magični trenuci dodira s prirodom i mirisom aromatičnog bilja te znamenitosti bogate kulturne i povjesne baštine garantiraju nezaboravno iskustvo. Za okrjepu su se pobrinuli brojni krčki ugostitelji pripremivši tijekom svibnja prigodne cijene proljetnih delicija poput krčke janjetine, šparoga i šurlica, uz tradicionalne zlatne kapljice vrbničke žlahtine.

Mreža krčkih šetnica i biciklističkih staza sustavno se uređuje i obilježava, te danas obuhvaća impresivnih 300-tinjak kilometara, a pridodaju li im se i one cestovne trase broj kilometara koji je na raspolaganju biciklistima se udvostručuje. U tijeku je izrada otočne biciklističke karte koja će objediniti sve dijelove Krka.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture