Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Izložba na otvorenom: "Plavi sat"

23.05.2016. - 05.06.2016. / Mali Lošinj

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja, sedmu godinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ i ove godine gostuje na Rivi lošinjskih kapetana u Malom Lošinju, od 23. svibnja do 5. lipnja 2016. gdje je na 60 velikih formata predstavljen niz fotografskih zapisa nastalih u periodu zalaska sunca ili ranim jutrom neposredno pred izlazak sunca, u takozvanom ‘plavom satu’.

Riječka udruga Livingstone i poduzeće Astoria, još 2009. godine osmislili su nacionalnu kulturološko turističku kampanju pod nazivom ‘Prijatelji mora’, a cilj je svake godine u 13 hrvatskih gradova, izložbama fotografija velikih formata na otvorenom skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost, kao i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja te povijesnih serijala s početka stoljeća te 50-ih i 60 tih, sedma godina donosi značajnu novost.
Kadrovi poput čarobnog mora, usamljenih stijena, neobičnog kamena sa žala, bonace i nevera pa do panorama naselja, ‘plavim satom’ uvode promatrače u neke nove vizure jedne od najljepših obala na svijetu te im prikazuju zavidnu medijsku kulturu kroz turističku fotografiju koja temom u zadanom vremenu na osebujan način prati život na hrvatskom Jadranu.

Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj-Photodays“, a izlažu: Ivo Pervan, Mario Romulić, Dražen Stojčić, Petar Trinajstić, Goran Novotny, Bojan Bonifačić, Dalibor Talajić, Aleksandar Tomulić i Mario Đurkić.

U suradnji s turističkim zajednicama gradova izložbu, uz Mali Lošinj, ugošćuju i Rovinj, Pula, Baška, Krk, Cres, Zadar, Biograd na Moru, Šibenik, Split, Malinska, Rijeka i Zagreb, a očekuje se da će izložbu vidjeti preko milijun posjetitelja.

Više informacija dostupno je na: www.prijateljimora.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture