Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Europsko prvenstvo mažoretkinja

09.06.2016. - 12.06.2016. / Crikvenica

Prvenstvo ove godine organizira Hrvatsko udruženje mažoret timova i Mažoretkinje grada Crikvenice u okrilju Svjetske krovne organizacije (International Federation of Majorettes Sport IFMS), uz potporu Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice.
Sudjeluje ukupno 22 tima iz 7 zemalja, a to su Češka, Slovačka, Poljska, Rusija, Bjelorusija, Italija i Hrvatska. Osim domaćina, Mažoretkinja grada Crikvenice, iz Hrvatske još dolaze i Halubajke-Viškovo, mažoretkinje PK Barbara iz Zagreba te Mažoretkinje grada Opatije.

 

U četiri dana natjecanja očekuje se oko 550 mažoretkinja u svim trima dobnim razredima: kadetkinje, juniorke i seniorke. Mažoretkinje se natječu u kategorijama solo, solo s 2 štapovima, duo-trio, mini i velike formacije te defile, s rekvizitima: štap, pom pon, zastave, baton flag, mix i show kategorija.

Svečano otvaranje održat će se u četvrtak, 9. lipnja, u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici u 9:30 sati, nakon čega slijedi natjecanje sve do 20 sati i proglašenje pobjednika za taj dan. U petak, subotu i nedjelju će se tijekom čitavoga dana održavati natjecanja uz male ceremonije predstavljanja zemalja sudionica.

Posebno će se razveseliti svi posjetitelji koji dođu u Crikvenicu u nedjelju, 12. lipnja, kada će se, s početkom u 9 sati, održati veliki defile mažoretkinja kroz grad, a predvodit će ga crikveničke mažoretkinje i Limena glazba Selce. Mažoretkinje kreću od gradske knjižnice u Crikvenici, potom uz more dolaze do Trga Stjepana Radića, do autobusnog kolodvora te preko tržnice do Gradske sportske dvorane, gdje nastavljaju s natjecanjem. Europsko će prvenstvo završiti podjelom priznanja u kasnim poslijepodnevnim satima.

Organizaciju XI. Europskoga prvenstva mažoretkinja potpomogli su: Grad Crikvenica (sa svojim stručnim službama i poduzećima), Turistička zajednica grada Crikvenice, Mažoretkinje grada Crikvenice i Hostel „Karlovac“ - Selce.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture