Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Međunarodni glazbeni festival "Spring in Kvarner"

03.06.2016. - 03.06.2016. / Crikvenica

Susret ljepota različitih kultura, vrhunski doživljaj i opuštanje uz glazbu i ples – najkraći je opis događanja koje će Crikvenica ugostiti ovih dana. Međunarodni glazbeni festival "Spring in Kvarner" održat će se u petak, 3. lipnja 2016. na Trgu Stjepana Radića. Bogat i zanimljiv program počinje u 20:30 h.

Otprilike 140 izvođača okupljeno je u folklorne i plesne skupine i zborove, a dolaze iz Poljske i Bugarske.
Svojim će nastupima posjetiteljima Crikvenice večer uljepšati zbor "Dobrudzhanski zvutsi" i "Dance Club Beli Brezi" iz Bugarske te Team Song and Dance "Poloneziaki" i Ballroom Dance Team "Tanto" iz Poljske.

Mješoviti zbor "Dobrudzhanski zvutsi" - Dobrich, jedan je od veterana koralnih amaterskih umjetničkih aktivnosti u Bugarskoj, osnovan 1901. godine, a s njegovim radom povezana su imena istaknutih bugarskih dirigenata. "Dance Club Beli Brezi" okuplja bugarske zaljubljenike u ples, a slove kao najbolja plesna skupina u svojoj zemlji, koja nastupa s preko 20 različitih bugarskih kola.
Folklorna skupina "Poloneziaki" iz Poljske predstavit će, među ostalim, program "Poziv na Polonezu", tradicionalni poljski ples.
Plesna skupina "Tanto" će se u Crikvenici predstaviti dvjema koreografijama: "Rhythm" i "In the seaside disco".

Veliki i mali članovi ovih skupina sudjelovali su na brojnim festivalima i događanjima diljem svijeta, a svoju će ljubav prema tradiciji, kulturi i umjetničkom izražavanju kroz ples, pokret i pjesmu s radošću podijeliti s posjetiteljima Rivijere Crikvenice.

Organizator festivala "Spring in Kvarner" u Crikvenici je "Autotrans" d.d., suorganizator Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelj Grad Crikvenica.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture