Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Pješačimo jesen – vođena pješačka tura

17.09.2011. - 17.09.2011. / Krk

Nakon što je ljeto odradilo svoje i polako krenulo na zasluženi odmor, vratima se još uvijek polako, ali sigurno, približava jesen - godišnje doba rezervirano za duge boravke u prirodi, bilo obilježene nekom od mnogobrojnih sportskih aktivnosti, bilo poduzete s ciljem lagane rekreacije, ugodne šetnje ili čiste kontemplacije.

Upravo sa zadaćom popularizacije boravka u još uvijek netaknutoj prirodi, Turistička zajednica Grada Krka sve zanimljiviju ponudu posezone obogatila je nekolicinom rekreativno-zabavnih događanja predstavljenih geslom - Volim jesen u gradu Krku! Nakon Dana smokava kojima se već nekoliko godina pokušava toj finoj mediteranskoj voćki vratiti zasluženo mjesto i biciklijade Boul bike kojom se grad sve više profilira kao atraktivna biciklistička destinacija, priča se nastavlja četvrtom po redu vođenom pješačkom turom sugestivnog naziva - Pješačimo jesen.

Upravo ovo događanje, kojim se svake godine obilježava Europski tjedan mobilnosti, izvrsna je prilika da se svi zaljubljenici u prirodne ljepote otoka, kao i oni željni rekreacije, prepuste ne samo ugodnom pješačenju, već i svojevrsnom iscjeljenju kojem uz svježi šumski zrak pridonosi i napajanje prekrasnim konturama otočkog krajolika. Ono što u velikoj mjeri definara upravo te prepoznatljive krčke konture, uz raznoliku i slikopisnu floru, stari su maslinici koji zamišljenog šetača, poput kakvog vremeplova, mogu vratiti u vrijeme kada je maslina otočanima značila život. Da ti isti maslinici nisu samo spomenici davno napuštene otočke tradicije svjedoči sustavan rad na revitalizaciji maslinarstva, pa tako i samih maslinika. Upravo jedna od ideja proizašla iz spomenute inicijative jest pretvaranje starih maslinarskih puteva u jedinstvene edukativne šetnice. Jednom od takvih šetnica proći će i rekreativci okupljeni na ovogodišnjoj pješačkoj turi. Međutim, privlačnost i prepoznatljivost takvih staza ne leži samo u slikovitom pejzažu, već i njihovoj prožetosti pravim malim graditeljskim biserima, poput kapelice sv. Stošije ili bajkovitog kaštela smještenog nedaleko naselja Vrh, koji još uvijek potiho uvjeravaju kako je ipak moguć sretan suživot čovjeka i prirode!

Sudjelovanje na četvrtoj po redu rekretivnoj šetnici posve je besplatno, a za sve sudionike osigurani su voda i okrijepa. Uz Turističku zajednicu Grada Krka šetnju u pravcu naselja Vrh osmislili du članovi Planinarskog društva Obzova, koji će uz predstavnike Dobrovoljno vatrogasno društvo Krk osiguravati rekreativce.

Pješačimo jesen - satnica:
10.00 - Okupljanje na Veloj placi                    
11.00 - Polazak s Vele place
13.00 - Pauza i okrijepa u naselju Kosić
13.30 - Povratak dijela šetača autobusom u Krk
Za preostale nastavak šetnje
16.00 - Povratak u Krk - na Velu placu, okrijepa uz krčke šurlice
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture