Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Likovna kolonija „Crikvenički koloriti“

25.06.2016. - 26.06.2016. / Crikvenica

Dok budu kušali ukusne svježe domaće trešnje i slastice od trešanja u sklopu istoimene fešte, posjetitelji će moći uživati promatrajući umjetnička djela u nastajanju i zabaviti se uz glazbeni program.
Voditelj ove zanimljive radionice na otvorenom je Miroslav Cimer, a sudjelovat će dvadesetak umjetnika iz Hrvatske, i to iz Zagreba, Siska, Splita, Dugoga Rata, Rijeke i crikveničko-vinodolskoga kraja.

 

Tema je vezana uz tradiciju Ribarskoga tjedna u Crikvenici, manifestaciju koja u 2016. obilježava punih pola stoljeća pa će prevladavati primorski motivi. Umjetnici će tehniku slikanja odabrati prema vlastitoj želji, a inspirirat će ih, među ostalim, i sama lokacija – ugodan ambijent uz more u samome centru Crikvenice.

Posjetitelji će moći pratiti kako nastaju kreativni, originalni i zanimljivi likovni radovi te upoznati tradiciju crikveničke rivijere predstavljenu na jedan poseban način.
Oba će dana, u subotu i nedjelju, veseli likovnjaci s radom započeti u 10, a završiti oko 16 h.


Organizator likovne kolonije „Crikvenički koloriti“ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o., Muzej Grada Crikvenice, „Crv“ d.o.o., Trattoria „Bodulka“ i Konoba „Trabakul“.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture