Kalendar događanja

Prikaži još događanja

3. CrikvArt - Festival uličnih zabavljača

22.07.2016. - 23.07.2016. / Crikvenica

Dva će dana, 22. i 23. srpnja 2016., ulice, trgovi i riva u Crikvenici postati pozornice za vesele, luckaste i zanimljive ulične zabavljače.

Žongleri, muzičari, performeri, glumci, klaunovi, mađioničari, hodači na štulama, pantomimičari, ulični svirači i pjevači i razni drugi zabavljači očarat će male i velike posjetitelje svojim neformalnim načinom umjetničkog izražavanja i impresivnim vještinama. Topla i duhovita komunikacija s publikom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Neki će čak nakratko postati i dio uzbudljivog programa i zateći se na pozornici prije nego što se uopće stignu i snaći.

Kreativna će se groznica proširiti i na posjetitelje, koji će moći sudjelovati na zanimljivim radionicama hulahopa i žongliranja ili ukrasiti lice zahvaljujući majstorima face paintinga.
U centru Crikvenice će se oba dana od 19:00 do 23:30 h održavati Art sajam, prepun zanimljivih i originalnih proizvoda, idealnih za poklon ili suvenir za uspomenu, a većina će izlagača održati i malu radionicu izrade svojih radova.

Manifestacija će započeti veselim otvorenjem u petak, 22. srpnja u 20 h na Trgu Stjepana Radića. Za početak, zabavljat ćemo se uz Kazališnu predstavu "Životinjsko carstvo" i nastupe "Jack Flash Show", "The Muljatovići", "Kesten i papaja Cirkus". Za sjajnu glazbenu pozadinu pobrinut će se ženski duo "Pinky and the Brain".

Subotnji program počinje u 20 h, a otvorit će ga "Spinus cirkus show". Slijede "Alex ulični show", "Cirkobalkana kabare", "Klaun Barabba show" i vatreni show Udruge "Razbibriga".
Tijekom festivala će se na nekoliko lokacija u centru Crikvenice posjetitelji susretati s nesvakidašnjim i originalnim umjetnicima i zabavljačima, počevši od hodača na štulama, pantomimičara, živih kipova, i mađioničara. Tu su i nezaobilazni i legendarni klaunovi Zvekan i Barabba, klaun Rudi, lutak Beppo – stari i iskusni žongler, Štulocikl, "Kućni teatar Škripzikl" i brojni drugi, jednako sjajni i zanimljivi performeri.

CrikvArt ne poznaje granice, njegov je karakter međunarodan pa, osim sjajnih domaćih snaga, dolaze i živi kipovi iz Makedonije, a Jack Flash je "potegao" čak iz daleke Australije!

CrikvArt - program


Organizator CrikvArta je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, "Jadran" d.d. Crikvenica i "Eko-Murvica" d.o.o., a medijski je pokrovitelj Radio Rijeka.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture