Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Kulturno-turistička manifestacija Brod knjižara - Brod kulture

31.07.2016. - 31.07.2016. / Krk

Brod knjižara - Brod kulture u gradu Krku
Kulturno-turistička manifestacija Brod knjižara - Brod kulture, koja ove godine slavi svoje deseto, jubilarno izdanje, jučer je na makarskoj rivi započela turneju tijekom koje će obići četrnaest jadranskih destinacija, među kojima i grad Krk, u čiju će luku uploviti 31. srpnja.

Na ovoljetnom izdanju ove po mnogočemu jedinstvene avanture gostuje američki pisac i autor knjige Propuh, papuče & punica - Vodič za preživljavanje u Hrvatskoj Cody McClain Brown, te niz domaćih autora, među kojima su Lana Derkač, Rosi Kugli, Andrea Petrlik Huseinović, Silvija Šesto, Ivana Šojat, Sonja Zubović, Kašmir Huseinović, Enes Kišević, Stjepo Martinović, Nikica Petković, Davor Šalat i Zdenko Bašić. Na krstarenju će biti i Marija Rakić Mimica, pobjednica natječaja za najbolju kratku priču, čiji je Otok uvršten u knjigu 20+1 najbolja priča za ljeto 2016., a koja donosi izbor najboljih natječajem prikupljenih uradaka.

Osim književnih večeri s američkim i hrvatskim piscima te prodajno-izložbene promocije knjiga, Brod knjižara ponudit će besplatne kreativne radionice, kazališne predstave za djecu (Velika staklena avantura) i odrasle (Kakva majka, takva kći) te koncertni program za koji je zadužena grupa Bitanga i princeza, a čija je posebna gošća Ruža Janjiš, ovogodišnja pobjednica showa The Voice.

Partner ovogodišnje manifestacije koja aktivno promiče kulturu čitanja i pisanja su Sjedinjene Američke Države, a u realizaciji programskih aktivnosti sudjeluje i 14 turističkih zajednica koje u suradnji s lokalnim knjižnicama, školama i centrima za kulturu pripremaju nastupe klapa, zborova, kulturno-umjetničkih društava, te folklornih i plesnih skupina.

Program broda
- Prodajna izložba knjiga više od 30 hrvatskih nakladnika
- Predstava za djecu – VELIKA STAKLENA AVANTURA – od 20:30 sati – predstava se igra na palubi broda. Igraju Martina Čvek i Tina Orlandini
- Promocija pisaca i knjiga koji će boraviti na brodu – od 21 sat
- Predstava za odrasle – KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI (o životu naše najčitanije autorice svih vremena MARIJE JURIĆ ZAGORKE) – igraju MIA KRAJCAR (Zagorka) i MIRTA ZEČEVIĆ (majka) – režija Jasmin Novljaković, tekst Frana Marija Vranković od 21.30 sat
- Koncert grupe BITANGA I PRINCEZA Koncerti se odžavaju ispred broda u večernjim satima.
- Predstava za odrasle na Kamplinu u 21:30

TZ Grada Krka
051 221 414 ili 051 220 226
tz@tz-krk.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture