Kalendar događanja

Prikaži još događanja

6. festival cvijeća u Crikvenici

30.09.2011. - 02.10.2011. / Crikvenica

Crikvenica će ovih dana biti zaodjenuta u šareno jesensko ruho, ukrašena prekrasnim cvijećem te ispunjena mirisima raznovrsnih i zanimljivih biljaka.
Naime, u Crikvenici će se od 30. rujna do 2. listopada 2011. godine na Trgu Stjepana Radića u centru održati 6. po redu Festival cvijeća, manifestacija sastavljena od prodajne izložbe cvijeća, sadnica i vrtnog programa te prigodnog edukativnog predavanja. Posjetitelji će u sklopu Festivala cvijeća od iskusnih stručnjaka moći saznati brojne korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju interijera i eksterijera.

Radno vrijeme sajma je od 9,00 do 19,00 h.

U petak, 30. rujna 2011. će u 18 sati u Gradskoj vijećnici u Crikvenici (Preradovićeva ulica 1) Ljiljana Vegrin, dipl.ing.agr., održati zanimljivo predavanje na temu "Starinske rožice". Jesenski Festival cvijeća je poseban po tome što će po prvi puta ostaviti trajni trag – zasadit će se četiri stabla pinije na crikveničkome području, uz želju da to postane tradicionalan dio festivala, koji će znatno doprinijeti uljepšavanju grada te podizanju razine ekološke svijesti kod građana.

Organizatori 6. festivala cvijeća su Turistička zajednica Grada Crikvenice i "Istarski sajam d.o.o.", a pokrovitelj Grad Crikvenica.


Plakat >>  www.kvarner.hr/pdf/6festival-cvijeca.pdf

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture