Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Kup Mediterana - međunarodno natjecanje mažoretkinja

16.09.2016. - 18.09.2016. / Crikvenica

U Crikvenici će se od 16. do 18. rujna 2016. u organizaciji EMTA-e (European Majorette Teams Association) i HUMT-a (Hrvatsko udruženje mažoret timova) održavati drugi po redu Kup Mediterana, međunarodno natjecanje mažoretkinja.

Ovo zanimljivo natjecanje okuplja sudionike iz 7 zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija, Češka, Bugarska i Italija), a sudjelovat će 31 tim, ukupno petstotinjak mažoretkinja.

Kup započinje u petak, 16. rujna, u Hotelu „Marina“ u Selcu, gdje će se od 15 do 20 h održavati međunarodni sudački seminar.

U subotu, 17. rujna, će u 11:30 h u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici početi prijam skupina, a svečano otvorenje 2. Kupa Mediterana je u 12:00 h, nakon čega započinje natjecanje.
Mažoretkinje će istoga dana svoje sjajne vještine predstaviti i posjetiteljima crikveničke rivijere. Naime, u 18:30 h je predviđen defile mažoretkinja, i to od autobusnoga kolodvora u Crikvenici, preko Trga Stjepana Radića do Gradske knjižnice i natrag, a u 19 h će na trgu početi gala koncert svih prijavljenih skupina.

U nedjelju, 18. rujna će u 9 h u crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani početi nastavak natjecanja mažoretkinja, a u 13 h kreće podjela nagrada.

 

Organizatori 2. Kupa Mediterana u Crikvenici su European Majorette Teams Association i Hrvatsko udruženje mažoret timova.
Pokrovitelji su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture