Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Maškare u Kostreni

01.02.2017. - 01.03.2017. / Kostrena

Maškare su posebno razdoblje u kojem se ljudi mogu maskirati u što god žele, a sve je popraćeno plesom, pjesmom i veseljem.

Kostrena će tijekom prvih dana nove 2017. godine zasjati u maškaranom tonu. Događanje pod imenom Maškare va Kostrene 2017. leta podrazumijeva niz manifestacija vezanih uz maškaranje kao jedne od rijetkih živućih tradicija na području Općine Kostrena.

Kako to običaji tzv. istočnog riječkog prstena nalažu, nova mesopusna sezona započet će nakon blagdana Sveta Tri kralja. Špažićari će u subotu, 7. siječnja u 16:30 sati u Narodnoj čitaonici Sveta Lucija preuzeti ključeve Općine Kostrena te podići mesopusta Mićela kao krivca za sve nedaće u proteklih godinu dana.

Tradicionalni mesopusni tanci održavaju se tijekom šest subota, počevši od 14. siječnja pa do 18. veljače, u vremenu od 21:30 do 04:00 sata ujutro. Za zabavno-glazbeni program kroz svih šest subota zadužena je grupa Venus iz Kraljevice. Maškare i ostale posjetitelje očekuje nova raznovrsna ugostiteljska ponuda po pristupačnim cijenama, tombola, a nagrađivat će se najbolja pojedinačna i najbolja grupna maska.

Organizatori, KG Špažićari pozivaju svih da im se pridruže na podizanju mesopusta, ali i na maškaranim večerima koje su pred nama.


Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama: www.tzo-kostrena.hr.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture