Prognoza za 20/11
Prognoza za 20/11
6 / 12

Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Ožujak - oaza wellnessa

01.03.2017. - 31.03.2017. / Opatija

Zdravlje i ljepota, odmor i uživanje, opuštanje i rekreacija – osnovna je to misija kojoj je posvećena manifestacija „Ožujak – oaza wellnessa“ tijekom koje se Opatija doista pretvara u pravu oazu zdravog života.

U ovogodišnju manifestaciju „Ožujak – oaza wellnessa“ uključeno je petnaest wellness & spa centara, poliklinika i zdravstvenih institucija iz Opatije i Rijeke: Thalasso Wellness Centar, Spa & Beauty Laurus hotela Villa Kapetanović, Spa Navis Design hotela Navis, Studio za masažu i njegu tijela „Noa“, Poliklinika „Smile“, Poliklinika „Markušić“, Wellness oaza hotela Bristol by OHM Group, Royal Spa hotela Milenij, Wellness Oasis Grand hotela 4 opatijska cvijeta, Five Elements Remisens Premium hotela Ambasador, Wellness Oaza hotela Mozart i dentalna poliklinika Dr. Jelušić iz Opatije, Spa Wellness Akademija iz Lovrana te Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ i Smile studio Kovačević Mikšić iz Rijeke, a svi su za posjetitelje pripremili posebne pogodnosti, popuste te promotivne aktivnosti.

U subotu 11. ožujka održat će se Dan otvorenih vrata zdravlja i wellnessa u Villi Angiolini, uz stručna predavanja o svjetskim wellness trendovima, suvremenim tretmanima i tehnikama, ali i aktivni programi poput sportske rekreacije i šetnji lungomarem.

Tjedan dana kasnije, u subotu 18. ožujka, održat će se lani odlično prihvaćen Outdoor dan u Parku prirode Učka. Opatijska turistička zajednica u suradnji JU „Park Prirode Učka“, Klubom za sportsku rekreaciju „Gorovo“ i Planinarskim društvom „Opatija“, predstavit će uzbudljivi koloplet iskustava i doživljaja koje nudi najviša kvarnerska planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine. Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje staza i poznatih atrakcija poput fontane Voda Josipa II. i čudesne Vele drage te trekkinga uz stručnu pratnju, posebnost ovog događanja bit će i dvosatna ruta upoznavanja Učke električnim biciklima. Svi programi su potpuno besplatni, uz osiguran prijevoz za goste smještene u opatijskim hotelima i privatnom smještaju, kao i povratak s Učke za sudionike pohoda uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona TIC-a TZG Opatija (051 271 310) do 14. ožujka.

USPON NA UČKU
Vila Angiolina (Opatija) - Poljane - Poklon
09:00 - 13:00 h
uz vodiče Planinarskog društva „Opatija“
Napomena: u 15:00 h povratak u Opatiju autobusom

LAGANA RUTA
Poklon – Land art staza Stražica – Sapaćica - Poklon
11:00 - 15:00 h
u pratnji stručnog vodiča JU PP Učka

NORDIJSKO HODANJE - TREKING RUTA - Poklon - Vojak - Poklon
11:00 - 15:00 h
u pratnji stručnog vodiča KŠR „Gorovo“

VOŽNJA ELEKTRIČNIM BICIKLIMA - ruta će se odrediti u skladu s vremenskim uvjetima
11:00 - 13:00 h
u pratnji stručnog vodiča JU PP Učka;
ograničen broj sudionika - maksimalno 9 osoba

STRUČNA PREDAVANJA I RADIONICE U PLANINARSKOM DOMU “POKLON” (UČKA)
13:00-14:00 h
Dišite ovdje i sada – radionica pravilnog disanja uz uvježbavanje potpunog yoga disanja i jedne od tehnike disanja sa snažnim antidepresivnim djelovanjem, Mladen Delač, Učilište Lovran - Spa Wellness Akademija

 

Organizator:

Turistička zajednica grada Opatije
051 271 310
tic@visitOpatija.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj