Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Riječki karneval: Maškarani Rally Pariz-Bakar

11.02.2017. - 11.02.2017. / Rijeka

Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatski auto karting saveza. Sastoji od vožnje po zadanom putu - itinereru i posebnih ispita spretnosti - vožnjom među čunjevima na poligonu.

Dužina samog rally-a je 37.8 km, vrijeme vožnje je oko 120 minuta. Specifičnost ovog autorally-a u je što svi sudionici, njihova vozila kao i svi suci moraju biti maskirani, pokazujući svoju maštovitost i kreativnost. Pravo sudjelovanja imaju uredno prijavljeni vozači sa važećom vozačkom i prometnom dozvolom te auto osiguranjem. Sa jednim vozilom mogu se natjecati dva vozača. Vozila su podijeljena u kategorije: automobili, povijesna vozila-oldtimeri (proizvedeni do 1984.) i motori. Automobili su podijeljeni u klase prema dužini vozila; kl. I do 3.5m, kl. II do 4m i kl. III preko 4m. Nagrađivat će se posebno licencirani vozači (sportaši), a posebno nelicencirani po klasama, oldtimeri, motori i poredak vozačica. Odlukom posebne maškarane komisije nagradit će se najoriginalnije maskiranu osobu, grupu i vozilo. Nagradit će se najneodoljivija i najbrojnija grupa. Kod motorista nagrada ide za najoriginalnije maskirani motor i moto jahača, a prijelazni pehar dodjeljuje se najuspješnijoj karnevalskoj grupi koja je na popisu nastupa na Riječkom karnevalu a čine je minimalno dva vozila.

Program:

7:30 - 9:15 sati - Okupljanje, verifikacija i tehnički pregled je tradicionalno u ulici Krimeja (kod gostionice Pariz

09:55 sati -  Svečano otvaranje, predaja ključa i startne zastave meštrici rally-a Stelli Paris.

Slijedi start u 10:05 sati
Kolona na čelu sa gradonačelnikom Obersnelom, meštricom Maškaranog rally-a Stellom i meštrom riječkog karnevala Tonijem, ovogodišnjom kraljicom karnevala i ostalim uzvanicima kreće put Korza.

10:30 do 11:00 sati - predviđeno je zadržavanje i predstavljanja publici na Korzu.

Iza 13:00 sati u Kostreni – na parkiralištu uz cestu za TE Urinj vozi se prva vožnja spretnosti između čunjeva uz čaj i fritule domaćina KU Špažićari.

Natjecatelji nastavljaju pojedinačno prema Bakru gdje se prvo vozilo očekuje oko 14:00 sati. Po prolasku vremenske kontrole produžuje se na parkiralište na Masarykovoj obali.

14:10 sati - Vožnja ispita spretnosti.

Uz tradicionalni zakusku i druženje za sve sudionike uz domaćinstvo Bakarskih maškara čekaju se rezultati te oko 16:00 sati uslijediti će proglašenje najuspješnijih i dodjela nagrada.

 

Po uzoru na stoljetnu tradiciju karnevalskih balova u Rijeci tjedan dana kasnije, u petak 17. siječnja u večernjim satima u Grand Hotelu Bonavia, sedamnaestu godinu zaredom Autoklub Rijeka organizira za svoje članove, prijatelje kluba i poslovne partnere Oktanski bal uz grupu L'amour band.

Za sve potrebne informacije u ime Autokluba Rijeka zadužen je gosp. Tomislav Šepić, stručni suradnik za prometu preventivu i autosport, tel. 212-442, mob. 099/525 8 442 ili email: sport@ak-rijeka.hr. 

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture