Kalendar događanja

Prikaži još događanja

6. Etno festival (Sr)etno Selce

07.07.2017. - 08.07.2017. / Selce

(Sr)etno Selce predstavlja Selce u tradicionalnom ruhu, što se iščitava iz samog imena manifestacije. Priča je to koja povezuje narodne običaje, gastronomiju, kulturno-umjetničko stvaralaštvo i zabavu. 

Uzduž promenade će se održavati sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, a na rivi će se moći degustirati ukusna tradicionalna jela s područja Rivijere Crikvenice.

Zanima vas kako je nekad izgledao svakodnevni život, čime se i gdje nekad prala odjeća i koliko vremena je bilo potrebno da biste dobili novu suknju ili košulju? Tada svakako dođite na Polaču u petak, 7. srpnja, gdje će biti predstavljeni tradicionalne vještine i običaji, kao što su pranje robe na perilu ili šivanje na starinskoj šivaćoj mašini. Vidjet ćete i kako su vrijedni ribari pleli svoje mreže, a posebno će dojmljivo biti potezanje mreže "migavice".

Na lokaciji "Tunar" će se u subotu održati tradicionalna mlaća slame i plesati selačko kolo, vrijedni običaji koji se u Selcu čuvaju i prenose s generacije na generaciju već čitavi niz desetljeća.

(Sr)etno Selce - program

Zanimljivi program obuhvaća i primorske i ostale razne pjesme i plesove, nastupe glazbenih sastava i grupa, klapa, kulturno-umjetničkih i folklornih društava pa će posjetitelji, primjerice, moći uživati u sjajnim vokalnim sposobnostima mlade glazbenice Nine Kraljić i glazbi iskusnoga tenora Jose Butorca.

 

Organizator:

Turistička zajednica Grada Crikvenice
T: +385(0)51 784 101
F: +385(0)51 781 056
W: www.rivieracrikvenica.com
E-mail: info@tzg-crikvenice.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture