Kalendar događanja

Prikaži još događanja

II. međunarodni arheološki kolokvij u Crikvenici

28.10.2011. - 29.10.2011. / Crikvenica

Crikvenica će ovih dana postati glavno odredište za ljubitelje arheologije i sve željne novih, zanimljivih i korisnih informacija s područja eksperimentalne arheologije. Naime, upravo je Crikvenici, gradu bogate antičke baštine, pripala čast da bude domaćin II. međunarodnoga arheološkog kolokvija Rimske keramičarske i staklarske radionice, proizvodnja i trgovina na jadranskom prostoru, koji će se održavati u Hotelu Therapia od 28. do 29. listopada 2011.

Sudionici kolokvija će biti eminentni stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske i Austrije, a sva izlaganja predavača su otvorena za javnost.

Svečano otvorenje II. međunarodnoga arheološkog kolokvija je u petak, 28. listopada u 9 sati u Hotelu Therapia. Istoga dana će se od 15 do 17 sati na arheološkom nalazištu Igralište pokraj nogometnog igrališta u Crikvenici održati paljenje replike rimske keramičarske peći (u slučaju nestabilnog vremena se otkazuje). U 17 i 30 će u Hotelu Therapia biti promoviran Zbornik I. međunarodnoga arheološkog kolokvija (Crikvenica, 2008.), a posjetitelji će tijekom petka i subote imati priliku poslušati brojna zanimljiva i edukativna predavanja.

Organizatori II. međunarodnoga arheološkog kolokvija u Crikvenici su Grad Crikvenica, Muzej grada Crikvenice i Institut za arheologiju iz Zagreba.

Sponzori su: Autotrans d.o.o. Rijeka, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Kirica d.o.o. Crikvenica, Grand hotel Dramalj, Falkensteiner Hotel Therapia Crikvenica i Pavlomir d.o.o. Novi Vinodolski.

Kontakt osoba:
Irena Jurić, ravnateljica Muzeja Grada Crikvenice
e-mail: ravnatelj@mgc.hr
mobitel: 091 124 1100


Program >> http://www.kvarner.hr/pdf/Program-arheoloski-kolokvij.pdf
Plakat >> http://www.kvarner.hr/pdf/Arheoloski_kolokvij.pdf

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture