Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Dvodnevna manifestacija "Doživljaj za sva osjetila"

25.03.2017. - 26.03.2017. / Kastav

SUBOTA, 25. ožujka - od 10 do 16 sati – Crekvina
NEDJELJA, 26.ožujka – od 11 do 14 sati – Gradska loža


Ovoga vikenda, 25. i 26. ožujka, u gradu Kastvu riječki biciklistički klub 'Campetto' u suradnji s Gradom Kastvom organizirat će događanje pod nazivom 'Doživljaj za sva osjetila'.

Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja se odvija drugu godinu zaredom, a čine je popratna događanja i biciklistička utrka kroz šumu Lužina, 'XC Kastav Grand Finale'. Cilj ove manifestacije je intenziviranje svijesti građana o važnosti cikloturizma, poticanje razvoja biciklističkih staza i popratne infrastrukture na ovim područjima, kvalitetna promocija aktivnog odmora, te podizanje svijesti građana o dobrobitima biciklizma i njegovom pozitivnom utjecaju na zdravlje.

Prvoga dana, u subotu 25. ožujka predviđeno je predstavljanje sponzora na Crekvini (u slučaju kiše u Gradskoj loži), te su organizatori za sve zainteresirane aktere, ljubitelje bicikala i istoimenog sporta pripremili testiranje vrhunskih modela bicikala i natjecanje u digitalnoj fotografiji, čiji će najbolji radovi biti nagrađeni sponzorskim paketima.

Drugoga dana, u nedjelju 26. ožujka na rasporedu je biciklistička utrka 'XC Kastav Grand Finale'. Start utrke kretat će od donjeg ulaza (Brnini) u kastavsku šumu Lužina, preko napuštenog grada 'Laze' te natrag prema ishodištu odnosno cilju utrke. Utrka organizirana za najmlađe nešto je kraća i počinje u 12 sati, dok je za odrasle natjecatelje početak utrke previđen u 12:30 sati. 'Race office' to jest pult za prijave natjecatelja moći će se pronaći u Gradskoj loži i bit će otvoren od 11 sati kako bi se svi sudionici mogli na vrijeme prijaviti.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture