Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Šetnja "Po zvončarskeh puteh"

01.04.2017. - 01.04.2017. / Kastav

'Po zvončarskeh puteh' šetnja je koja prolazi dijelom zvončarske rute, a održat će se u subotu, 1. travnja 2017. u organizaciji Turističke zajednice općine Viškovo, Turističke zajednice grada Kastva i Planinarskog društva Viškovo.

Polazak šetnje će biti u 10 sati s parkirališta Milihovo u Viškovu.

S Milihova, ruta pješačenja ići će dalje uz dječji vrtić preko Jankotova do Gornjih Jugi.
Slijedeći zvončarski put ruta vodi kroz Donje Juge u Milohne, zatim nastavlja u pravcu Bezjaki gdje se dolaskom na staru cestu Bezjaki – Kastav skreće prema Kastvu i uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine (uz selo Škrlji i Jurčiće) stiže do Šporove jame. U samom centru Kastva slijedi odmor. Povratak vodi kroz Klance do Žegota i do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana, već pomalo zaboravljenim stazama, kreće se prema Milohnima te laganim usponom prema ishodišnoj točki, Viškovu.

Sudionici će imati priliku poboljšati kondiciju, relaksirati se i upoznati s tradicijom i prirodnim okruženjem grada Kastva i općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranog vodiča Hrvatskog planinarskog saveza.

Napomena: Pješači se na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. Također, potrebno se je primjereno odjenuti obzirom da se pješači šumskim stazama.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture