Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Bike Rijeka Weekend

08.04.2017. - 09.04.2017. / Rijeka

Biciklijada Riječkim prstenom - 2 dana i 4 rute

 

Bogat poviješću i tradicijom, Riječki prsten je regija osebujnog susreta mora i gorskog kraja, a tijekom vikenda 8. i 9. travnja na raspolaganju će biti ukupno 4 duže i kraće rute kojima će se na 2 kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavli, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice. Rute prolaze dijelovima Biciklističke transverzale Riječkog prstena čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaljev, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom.


Broj sudionika je limitiran te su obavezne prijave putem online obrasca. Kotizacija za 1 dan iznosi 50 kn, za 2 dana 80 kn, a uključuju majicu, ručak na kraju ture (za oba dana kod kotizacije za 2 dana), okrjepe i organizaciju i vođenje. Svima se preporuča noąenje kacige te posjedovanje rezervne zračnice.

PROGRAM
Subota, 8.4.

10 sati - Start (Kastav)
DUŽA RUTA (40 km / 520 m ukupnog uspona)
Kastav - Breza - Marčelji - Sarąoni - Jelenje - Zastenice - Lukeži - Lopača - Kablari - Marinići - Kastav
KRAĆA RUTA (23 km / 250 m ukupnog uspona)
Kastav - Breza - Marčelji - Saršoni - Kablari - Marinići - Kastav
15 sati - Ručak (Kastav)

Nedjelja 9.4.
10 sati - Start (Kraljevica)
DUŽA TRASA (35 km / 650 m ukupnog uspona)
Kraljevica - Šmrika - Hreljin - Škrljevo - Sveti Kuzam - Sopalj - Bakar - Kraljevica
KRAĆA TRASA (23 km / 440 m ukupnog uspona)
Kraljevica - Križišće - Hreljin - Bakar - Kraljevica
15 sati - Ručak (Kraljevica)

---

Projekt Biciklistička transverzala Riječkog prstena i pripadajuća aplikacija za mobitele Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog prstena. Projekt objedinjuje postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu. Aplikacija Bike Rijeka osvojila je do sada 2. nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u siječnju 2016. godine te 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap odžanom u srpnju 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture