Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Edukativno-rekreativna biciklijada "Z bicikletun po Loze i Lužine"

03.06.2017. - 03.06.2017. / Kastav

Okupljanje na šetalištu Fortica u 9:00 sati

Turistička zajednica grada Kastva, u suradnji s Gradom Kastvom, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Kastav“ i Lovačkim društvom „Zvirić“ Kastav, u sklopu 54. Kastavskih sportskih igara i obilježavanja Dana grada Kastva, u subotu 3. lipnja organizira 2. edukativno – rekreativnu biciklijadu Z bicikletun po Loze i Lužine.

Potaknuti brojem sudionika na prošlogodišnjoj kastavskoj biciklijadi i manifestaciji Bike Rijeka Weekend te sveukupnim dojmom sudionika, organizatori su se odlučili na ponovnu organizaciju biciklijade, koja uz svoj neizostavni rekreativni, sadrži i edukativni dio o Kastavštini te povijesti šuma 'Loza' i 'Lužina.'

Za sudjelovanje na biciklijadi mole se sudionici da se ranije prijave i to putem ONLINE PRIJAVE (https://goo.gl/MFUszD) ili pozivom na broj Turističkog ureda TZ grada Kastva – 051 691 425.

Prijava je besplatna i nije obvezna, no svakako je poželjna budući da je broj sudionika važan zbog logističke organizacije.

Predviđeno okupljanje biciklista je na šetalištu Fortica s početkom od 9:00 sati, a početak biciklijade je u 10:00 sati. Potrebno je napomenuti kako su dobrodošli sudionici svih uzrasta i razina fizičke spremnosti. Za najmlađe sudionike je, u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Kastav“ i Lovačkim društvom „Zvirić“, osmišljen poseban program na prostoru ispred lovačke kućice „Zvirić“. Najmlađi biciklisti odvozit će, uz stručnu pratnju biciklističkih vodiča, kraću rutu u dužini od ukupnih 6 kilometara do lovačke kućice. Pri dolasku u lovačku kućicu, moći će od lovaca naučiti više o stanovnicima šuma Loza i Lužina, a kastavski vatrogasci će ih kroz zabavno natjecanje poučiti osnovama vatrogastva.

Grupa fizički spremnijih biciklista kreće s kastavske Fortice prema Brninima i Brajanima te se potom uspinje do mjesta Breza. U Brezi je predviđena okrjepa sudionika i kratki odmor nakon čega se preko Zvirića grupa vraća prema Kastvu. Ukupna dužina staze je 18 kilometara uz trajanje vožnje od otprilike 2 sata i 30 minuta.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture