Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Biciklijada "Rent-a-bikeRi"

27.05.2017. - 27.05.2017. / Kastav

Projekt "Rent-a-bikeRi" zamišljen je kao projekt Studentskog zbora Fakulteta zdravstvenih studija u suradnji sa Katedrom za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskom liječničkom komorom te gradom Kastvom. Osim promicanja zdravlja studenata Sveučilišta u Rijeci, želi se promovirati i potaknuti studente Sveučilišta u Rijeci i općenito građanstvo grada Kastva, Rijeke i Primorsko-goranske županije na promišljanje o kvalitetnijem i zdravijem načinu življenja.

Liječnici i studenti zdravstvenog usmjerenja žele djelovati u svojoj okolini i potaknuti građanstvo, ali i najmlađe sugrađane na bavljenje tjelesnim aktivnostima. Kako bi mogli sudjelovati i studenti i građani koji nemaju bicikl, za određeni broj njih će se osigurati besplatni bicikli. Oni će se osigurati kako bi u akciji mogli sudjelovati i studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Biciklijada se održava 27.05.2017. u 10 sati s početkom u centru Grada Kastva, kod gradske Lože. Kraća ruta je 8 km za rekreativce, a dulja je 20 km za napredne vozače. Za osnovnoškolce će istovremeno na igralištu pored školske dvorane biti, u suradnji s Domom Mladih iz Rijeke, organizirana škola s(p)retne voženje bicikla.

Prijave i rezervacija bicikala su moguće na www.rent-a-bikeri.com.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture