Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Kostrena Happy Days

20.06.2017. - 21.06.2017. / Kostrena


KOSTRENA HAPPY DAYS – festival kreative i pozitive
20. i 21. lipnja 2017.
različite lokacije na području Kostrene


KOSTRENA HAPPY DAYS - festival kreative i pozitive označit će početak Ljeta u Kostreni. More, sunce, ljeto i Kostrenu, obojit ćemo glazbom i kreativom, ogrnuti zabavom i pozitivom, a ulaznice naplaćivati smajlićima.
Na prvi dan ljeta 21.6. koji je također i Svjetski dan glazbe, Kostrena će poželjeti dobrodošlicu ljetu dvodnevnim tematskim glazbenim festivalom u čast pomorcima i moru, organizirajući koncerte raznovrsnih glazbenih žanrova i izložbe umjetničkih radova, radionice za djecu i odrasle, programe sportskih udruga i ostale kreativne i raznovrsne programe u koje će biti uključena čitava zajednica.

Za više informacija o festivalu posjetite službenu web stranicu: www.kostrenahappydays.comPROGRAM GLAZBENOG DIJELA MANIFESTACIJE:

Utorak, 20.06.2017.
Večer talijanske glazbe

Anita Camarella & Davide Facchini
Ovaj duet je fokusiran na swing i poveznicu američke i talijanske glazbe iz tog perioda kao i tradicionalnu i popularnu talijansku glazbu iz tog perioda.

Franco Morone & Raffaella Luna
Franco Morone je najznačajniji talijanski fingerstyle gitarist. Osim autorskih skladbi u kojima se osjeća snažan utjecaj glazbe Mediterana (pa ga još zovu i „Mediteranski pjesnik gitare“) Morone izvodi tradicionalnu i popularnu talijansku glazbu u vlastitim aranžmanima. Raffaella Luna je glumica i pjevačica iz Rima.

Damir Halilić Hal
Objavio je šest albuma od kojih je posljednji nazvan 50 (Croatia Records 2015) realiziran u Berlinu, Pragu i Zagrebu. Kao i u slučaju najnovijeg diskografskog uratka Hal je i na prethodnim izdanjima bilježio suradnje s eminentnim svjetskim glazbenicima snimajući u Londonu, Nashvilleu, Rimu, Bologni itd.

Srijeda, 21.06.2017.
Tinsagu Project (Japan/Italija)
Tradicionalna japanska glazba u aranžmanu pjevačice Akiko Kozato i jednog od najeksponiranijih talijanskih fingerstyle gitarista Waltera Lupija.

Kelpie (Škotska/Norveška)
Škotski glazbenik Ian Melrose i norveška glazbenica Kerstin Blodig članovi su dueta Kelpie koji izvodi keltsku glazbu u kombinaciji s elementima tradicionalne norveške odnosno skandinavske glazbe. Kompozicije s tekstovima koji govore o trolovima i raznim mitskim bićima uvode publiku u bajkoviti glazbeni svijet.

Mjesto održavanja glazbenog dijela manifestacije: terasa Diving Center Kostrena

 

KULTURNI I SPORTSKI PROGRAM


Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture