Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Regata drvenih barak

18.06.2017. - 18.06.2017. / Selce

Ovaj će vikend, već treću godinu zaredom, selački akvatorij ispričati jednu posebnu priču. Priču obojenu tradicijom, vrijednom pomorskom baštinom i posebnom vezom između čovjeka i mora, koja na ovome području traje već stoljećima.

Naime, u nedjelju, 18. lipnja 2017. će se u Selcu održavati Regata drvenih barak, a bit će zanimljivo tijekom cijeloga dana, sve do večernjih sati. Jedriličarski klub "Jadro" iz Selca od 2015. godine organizira ovo sportsko-rekreativno događanje sa željom da promovira vrijedan dio kulturno-povijesnog naslijeđa te da postane tradicionalno.

Regata će predstaviti važan i veoma vrijedan dio tradicije u Primorju, a pravo sudjelovanja imaju tradicijske drvene barke svih tipova, kao što su pasara, guc, batana, gajeta, leut i dr. te druge barke na jedra koje imaju neki od tradicijskih elemenata. Ovisno o broju pojedinog tipa, barke će biti razvrstane u više kategorija prema tipu i veličini. Start regate je u 13 sati, a po ulasku u cilj (predviđeno je da to bude između 14 i 15:30 h), barke će se dizati iz mora te će biti izložene na Obali hrvatskih branitelja, u centru mjesta.

Posjetitelji će uživati i u kušanju ukusnih domaćih jela te se zabaviti i uživati u glazbi, koju će izvoditi Trio Crikvenica.

Program:
- 10 - 11 h - prijam gostiju na rivi i spuštanje baraka u more
- 11:30 h - sastanak kormilara
- 13 h - start regate (ispred lanterne na staroj rivi)
-između 14 i 15:30 h - predviđeni cilj regate
- 16 - 18 h - izložba tradicionalnih barki
-18 - 22 h - Fešta na placi uz „Trio Crikvenica“
- 18 - 20 h - natjecanje u kuhanju brudita
-20 h - proglašenje pobjednika


Organizator: Jedriličarski klub - Yacht Club "Jadro" - Selce
Pokrovitelji: Turistička zajednica grada Crikvenice, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Uslužni obrt "Lončarić" dizalica - Selce, Konoba "Riva" i CB "Bakan"

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture