Kalendar događanja

Prikaži još događanja

"55. Ljetne priredbe Krk"

08.07.2011. - 24.08.2011. / Krk

„55. Ljetne priredbe Krk“ održati će se od 08. srpnja do 24. kolovoza 2011. u predivnim povijesnim ambijentima Frankopanskog kaštela i samostana sv. Franje u Krku.
 
Glazbeni dio
Novost u konceptu programa Ljetnih priredbi u glazbenom dijelu je niz od pet koncerata koje tematski vezujemo za razdoblje baroka. Povod tome je Algarottijeva ostavština, koja je prvi puta sustavno obrađena u knjizi „Nikola Udina Algarotti“, autora prof. dr. Vjere Katalinić, dr. sc. Franje Velčića i Josipa Žgaljića. Knjiga obrađuje dostupnu građu o tom iznimnom krčkom svećeniku kolekcionaru koji je krčkim župljanima poklonio bogatu zbirku muzikalija, glazbenih instrumenata i knjiga koje je prikupljao početkom 19. stoljeća po Europi.
U preostalom dijelu glazbenog programa slušatelji će moći uživati u koncertu „Zagrebačkog puhaćeg ansambla“ koji će nam se predstaviti s najpopularnijim djelima Mozarta, Rossinija, Vedija i Bizeta, programom potpuno primjerenim ljetnim večerima pod zvijezdama.
Zadnje u nizu glazbenih događanja je humanitarni koncert klapa „Sjećanje na Mladena“ na kojem će nastupiti osam najeminentnijih klapa iz Hrvatskog primorja i otoka.
 
Dramski dio
Odabir dramskog dijela programa namijenjenog odraslima i djeci pomno je biran na način da publici pruži ugodan doživljaj i trenutke opuštanja uz najeminentnije glumce hrvatskog glumišta u izvedbi najpoznatijih nezavisnih kazališta u Hrvatskoj (Exit, Teatar Gavran i Teatar Rugatino). Tako će se publika ove godine družiti sa Reneom Medvešekom, Mladenom Gavran, Natašom Janjić, Lindom Begonjom, Maijom Kohn i drugima.
Ono što se pokazalo iznimno dobrim potezom je i uvrštavanje dječjih dramskih programa u program „Ljetnih priredbi“. U namjeri da dobijemo svoju buduću publiku, za djecu smo odabrali predstave „Crvenkapica i vučko“, „Čarobnjak iz Oza“, predstavu „I drvo je bilo sretno“, te dječji igrokaz „Što sve riječ može“, uprizorenja prve Veyske povede (krčke legende) o stvaranju svijeta.
 

Otvaranje 55. Ljetnih priredbi Krk > www.kvarner.hr/pdf/01_otvaranje_ljetnih_priredbi.pdf
 
55. Ljetne priredbe Krk > www.kvarner.hr/pdf/55_ljetne_priredbe_opis.pdf
 
55. Ljetne priredbe Krk – kalendar > www.kvarner.hr/pdf/55_ljetne_priredbe_kalendar.pdf

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture