Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Baška Outdoor Festival

13.10.2017. - 15.10.2017. / Baška

Ove godine nudi čak pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od brdskog biciklizma, traila, preko planinarenja do penjanja na stijeni i zip-line-a.


SPORTAŠI I REKREATIVCI VRAĆAJU SE U BAŠKU NA TREĆI OUTDOOR FESTIVAL

Treće izdanje Baška Outdoor Festivala donosi prave adrenalinske izazove tijekom trodnevnog programa koji započinje u petak, 13. listopada i traje sve do kasnih popodnevnih sati u nedjelju, 15. listopada.

Rekreativci i sportaši željni aktivnog odmora, koji su ovogodišnju sezonu otvorili na 4 Islands MTB Stage Race i festivalu Crna Ovca, uživat će u pet različitih outdoor programa.

U tri dana održavanja na Baška Outdoor Festivalu sportaši i rekreativci, kao i obitelji s djecom, moći će uživati u Zipline Edisonu, šetnji među krošnjama drveća, nezaboravnom doživljaju vožnje terenskim vozilom, hodanju po nezaboravnim krajolicima i spuštanju sajlama na više od 2 km dužine.

Za bicikliste, Adria Bike je organizirao Krk 'n' Roll brdsko-biciklistički maraton u tri različite duljine, od 77, 47 i 27 kilometara, za muškarce i žene. Utrka je rekreativnog karaktera i pravo prijave imaju sve osobe starije od 18 godina. Kao i na ostalim utrkama iz Husqvarna Adria Bike Series, i utrka na Krku nudi tri različite staze koje se odabiru prilikom prijave za utrku.

Bogati cjelodnevni program trail utrke Krk Island Trail organizira Outdoor.hr i Treking liga, a održava se u subotu, 14. listopada 2017. i sedmo je izdanje ovog natjecanja, te se boduje i za 12. kolo Treking lige Merkur osiguranje. Natjecanje će se održati u tri kategorije, Challenger u duljini 25 kilometara, Active u duljini 15 kilometara i Light u duljini 7 kilometara.

Planinarsko društvo Obzova svima željnima upoznavanja krajolika Baške i Krka u sporom ritmu organizira planinarski izlet do lokacija Mjesečev plato i Lokve-Diviška, za sve uzraste. Planinarski izleti održat će se u nedjelju, 15. listopada.

Penjalište Portafortuna će i ove godine ugostiti penjače po stijenama, napredne i početne, koji će se na ovogodišnjem Baška Outdoor Festivalu prvi puta susresti s penjanjem po stijenama i moći će naučiti osnove penjanja i korištenja opreme, uz stručno vodstvo Alpinističkog kluba Put. Uz to, nakon samog penjanja imat će priliku poslušati i predavanje pod nazivom „Put od sportskog penjanja do velikih stijena“.

Posjetiteljima Baška Outdoor Festivala na raspolaganju su i jedinstvena Outdoor karta i Outdoor brošura, koje je Turistička zajednica općine Baška razvila i izradila kako bi im omogućila lakše snalaženje u prostoru i pronalaženje svih znamenitosti Baške i okolice te uživanje u više od 90 km šetnica, biciklističkim rutama povezanih povijesnim i kulturnim lokacijama i predivnoj prirodi Baške i okolice koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

PROGRAM:

* * *

13. - 15.10.
ZIPLINE EDISON (Edison Zipline Krk)

13. - 14.10.
KRK 'N' ROLL MTB MARATON (Adria Bike)

14.10.
KRK ISLAND TRAIL 2017 (Outdoor.hr)

15.10.
PLANINARSKI IZLET: MJESEČEV PLATO I LOKVA DIVIŠKA (PD „Obzova“)

15.10.
PENJANJE NA PENJALIŠTU PORTAFORTUNA (AK „Put“)

 

Organizator:

Turistička zajednica općine Baška

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture