Prognoza za 16/01
Prognoza za 16/01
6 / 10

Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Koncert - FOLKLORNI ANSAMBL „ZORA“, OPATIJA

02.09.2017. - 02.09.2017. / Opatija

Koncert
FOLKLORNI ANSAMBL „ZORA“, OPATIJA 
Subota, 2. rujna 2017. u 20.30 sati / velika dvorana centra Gervais, Opatija

 

 

Folklorni ansambl narodnih plesova i pjesama 'Zora' iz Opatije osnovan je 1948. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničkog obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Nezaobilazni je dio turističke ponude Opatije i Kvarnera. Tijekom svog postojanja održali su više od 4000 nastupa kako u zemlji tako i na brojnim turnejama diljem Europe (Italija, Austrija, Belgija, Engleska, Češka, Slovačka, Bugarska, Španjolska, Švicarska, Nizozemska, Poljska, Njemačka, Francuska, Slovenija ,Luxemburg, Mađarska ) te u dva navrata u SAD-u.

Kroz Ansambl je prošlo više od 1500 članova, a danas on broji 57 članova koji izvode pjesme i plesove Hrvata kroz 16 koreografija. Pored istarskog baluna i krčkog tanca izvode i plesove Liburnijskog krasa koji obuhvaćaju plesove Muna, Pasjaka i Žejana u kojima se osjeti veliki utjecaj Slovenije. Ples promena, čotiš, mazulin i potresujka nezaobilazni su plesovi šireg opatijskog kraja. Ostale koreografije pokrivaju cijeli prostor zemlje uz neke od najljepših nošnji u Hrvatskoj.

 

Cijena ulaznice: 50,00 kn
Cijena ulaznice za studente i umirovljenike (uz predočenje dokaza o statusu): 25,00 kn / popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija
Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju centra Gervais bit će otvorena od 19.30 sati.

Ulaznice su u prodaji u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na
www.mojekarte.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj